Societat

Festes

Tot a punt per a la celebració, demà, de l'esmorzar de Sant Antoni i els Tres Tombs

La recuperació d'aquesta festa s'iniciarà a partir de les 9 hores amb l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Per Redacció

Imatge de la celebració dels Tres Tombs en l'edició de 2019
Imatge de la celebració dels Tres Tombs en l'edició de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Demà diumenge 13 de març se celebrarà la Festa de Sant Antoni després que el passat mes de gener es decidissin ajornar els actes per l'ascens de la sisena onada de la covid-19. El departament de Festes de l'Ajuntament juntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils han programat una matinal festiva que inclourà un esmorzar popular i la celebració dels tradicionals Tres Tombs.

La recuperació d'aquesta festa s'iniciarà a partir de les 9 hores amb l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. S'instal·laran graelles i la gent podrà coure's la llonganissa, la cansalada i el pa. També hi haurà oli d'oliva verge, vi, aigua i fruita per un preu de 4 euros (amb el tiquet de l'esmorzar es farà descompte per a la compra d'oli a l'Agrobotiga) i es vendrà el tortell de Sant Antoni. A partir de les 9.15 hores també s'iniciarà la 15a Trobada d'intercanvi de plaques de cava.

Esmorzar popular i Tres Tombs

Durant el matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola s'iniciarà la concentració de les cavalleries. Els participants als Tres Tombs seran convidats a l'esmorzar gentilesa de la Cooperativa. Des d'allí iniciaran el recorregut fins a la Vila. A les 11.30 hores es farà la missa a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a les 12 hores està previst que s'iniciï el recorregut dels Tres Tombs. Sortirà des del passeig d'Albert, passarà pel carrer de l'Hospital en direcció al carrer de la Verge del Camí. Al passar per davant del pati de l'Ermita, en el primer tomb, es farà la benedicció dels cavalls participants. La rua anirà acompanyada de la banda de música del Pare Manyanet de Reus. Es preveu la participació d'un centenar de cavalls del Club Hípic Castells, el Club Hípic Tomás Santiago i l'Hípica Herederos de Santiago.

L’Apunt

Restriccions de trànsit i d'aparcament

Amb motiu d'aquesta celebració dels Tres Toms hi haurà restriccions de trànsit. Les vies afectades són: carrer de l'Hospital, carrer de la Verge del Camí, avinguda del Baix Camp –costat muntanya–, passeig de La Salle, en contra direcció i entrant de nou al carrer de l'Hospital. Aquest recorregut el faran dos cops, un cop acabat el segon tomb, tornaran pel carrer de Charles Darwing cap a la Cooperativa Agrícola. 
 
No es podrà estacionar als carrers de la Verge del Camí i a l'avinguda del Baix Camp (entre el carrer de la Verge del Camí i el carrer de Pere III). Els vehicles indegudament estacionats podran ser retirats per la grua.

Comenta aquest article