Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis fan una crida a favor de la pau al món

En la reflexió inicial de la concentració d'ahir també es va fer referència a la contínua repressió que pateixen molts catalans

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Amb el crit de "No a la Guerra" i crides a la pau, les Àvies i Avis per la Independència van encetar la concentració setmanal dels dimecres, ahir, a la plaça de la Vila. Després de manifestar el rebuig a la guerra també es va precisar el concepte de rebuig a totes les guerres que en aquest moment hi ha al món i al mateix temps es va parlar del legítim dret de defensa quan es pateix una invasió. Els portaveus del col·lectiu van fer un exercici de reflexió per no caure només en uns eslògans que moltes vegades es repeteixen de manera instintiva. En aquesta reflexió inicial de la concentració d'ahir també es va fer referència a la contínua repressió que pateixen molts catalans i en aquest cas es va recordar la recent sentència contra el veí de Montbrió del Camp, Albert Baiges, condemnat per l'Audiència Nacional per un tuit. La portaveu del col·lectiu va fer palesa la sensació que viu actualment el col·lectiu, que continua manifestant-se de manera ininterrumpuda i va dir que "dóna la sensació que la gent que ens manifestem fem nosa als nostres polítics".

La segona part de la concentració va discórrer segons el model de les darreres setmanes amb la particularitat que, per segona setmana consecutiva, hi havia una bona mostra de banderes ucraïneses que s'alternaven amb les estelades i les pancartes del col·lectiu. Amb el cant de l'estaca es va iniciar aquesta segona part de la concentració. Tot seguit es va seguir amb els càntics i eslògans habituals, incloent una rectificació a la lletra de la cançó "Volem pa amb oli". Finalment es va tancar l'acte amb els cant dels Segadors i amb crits d'independència. Cal dir que la trobada d'aquest passat diumenge al port es va haver de suspendre a causa del mal temps. La propera concentració al port tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 12 h.

Comenta aquest article