Informació general

Entitats

El barri del Port recupera l'Associació de Veïns

Ja s'ha oficialitzat la nova junta que hi ha al capdavant de la nova entitat veïnal i, aquest passat dilluns al vespre al centre Les Basses, es feia el primer acte públic de presentació

Per Berta Ruiz

Imatge d'alguns membres de la nova junta de l'associació de veïns del Barri del Port
Imatge d'alguns membres de la nova junta de l'associació de veïns del Barri del Port | Berta Ruiz

L'AAVV Barri del Port de Cambrils ja s'ha posat en marxa. En les darreres setmanes s'ha oficialitzat la nova junta que hi ha al capdavant de la nova entitat veïnal i, aquest passat dilluns al vespre al centre Les Basses, es feia el primer acte públic de presentació. El president de l'entitat és Carles Rovira, tot i que ell prefereix dir que "més enllà dels càrrecs som una junta en la què tots fem de tot". L'acompanyen Carlos Caballero com a secretari; Josep Maria Rom com a tresorer i diferents vocals com Paquita Sedó; Montse Dalmau –enllaç amb l'associació Xarxa del Port–; Sebastià Patau –vocal encarregat de l'estat del barri–; Miquel Guzmán –vocal encarregat del seguiment de les obres de la rambla de Jaume I– i Alberto Sánchez –vocal de l'àmbit del Grup Sant Pau, popularment anomenades "Cases Barates"–. També està prevista una vocalia que se centri en l'apartat festiu i cultural. Segons va comentar Rovira, "entre tots anirem repartint-nos les feines a fer".

Carles Rovira: "Era l'únic barri que no tenia associació i això servirà per tenir un interlocutor directe amb l'Ajuntament"

El president de l'AAVV Barri del Port ha explicat a revistacambrils.cat que, "arran de l'inici de les obres de la rambla, l'Ajuntament va voler potenciar la creació d'una associació al barri perquè, de fet, era l'únic barri que encara no en tenia, i això servirà perquè hi hagi un interlocutor directe amb l'Ajuntament". Recordem que el propi consistori va convocar una primera reunió per revifar aquesta entitat, tot i que, segons va comentar Sebastià Patau, "era una cosa que es desfeia i els propis veïns ho hem volgut refer". De fet, una de les actuals integrant de l'associació, Paquita Sedó, comentava que "venim de dos intents de fer una associació –jo abans n'era la tresorera– però per diverses circumstàncies no va anar bé. L'any 2007 ja es va desfer una associació veïnal perquè la gent ho va anar deixant i, justament l'11 de març de 2020 –pocs dies abans de l'inici de l'estat d'alarma per la pandèmia– fèiem la darrera reunió de l'anterior associació que es va intentar posar en marxa. Després amb la pandèmia va quedar tot aturat".

Obres de remodelació, neteja, estat del barri, sorolls i ocupacions

Tots els membres de la junta coincideixen a dir que les actuals obres de remodelació de la rambla de Jaume I són una de les "preocupacions" del veïnat, però no n'és l'única. Segons Rovira, "no ens podem centrar només en les obres –perquè sí afecten al barri–, però també hem de dir que la rambla és la part externa perquè el barri comença de la rambla en avall cap al mar; on també hi ha moltes altres preocupacions. Estem parlant de l'estat del barri en general, l'estat de les papereres, la neteja, els bancs; els sorolls que hi ha a l'estiu, les ocupacions de la via pública...". En aquest punt, Patau afegia que, "al Port hi ha altres associacions que agrupen la restauració o el comerç, però el veí que resideix aquí no tenia cap mena s'associació i era important tenir una entitat que ens representés". En aquest aspecte, el president comentava que, "aquest barri no és només residencial ni només comercial, per tant, hem de fer el possible perquè tot encaixi".

Recuperar l'àmbit més festiu al barri

Preguntats per l'àmbit més festiu i cultural, els membres de la junta van comentar que, els agradaria tornar a recuperar les festes més típiques que abans es feien al barri del Port com les cucanyes de Sant Pere o la revetlla de Sant Joan. "L'Ajuntament ja fa activitats al llarg de l'any al barri dins de l'àmbit turístic, però a vegades està més pensat cap a fora que cap al veí; l'ideal seria fer una revetlla al mig del carrer i que cadascú es portés la taula, per exemple. Són idees que van sorgint i volem que la cultura surti del propi barri. Volem que el barri també es nodreixi a nivell cultural de festes nostres". Des de la junta també es va incidir en què es contactarà amb d'altres entitats com pot ser l'Agrupament Escolta Gent de Mar o Càritas Sant Pere per tal d'establir col·laboracions.

L'entitat ja està fent difusió entre els veïns a través de les xarxes socials i ja disposa d'una pàgina de Facebook.

Comenta aquest article