Informació general

La Fira del Cavall no perilla malgrat la detecció d'una infecció vírica en uns cavalls al Vallès Oriental

Per Redacció



Ahir ja es va començar a muntar la carpa que acollirà la Fira del Cavall de Cambrils
La celebració de la Fira del Cavall de Cambrils, que tindrà lloc entre el 7 i 10 de juny, continua endavant tot i la recent infecció vírica que han sofert alguns cavalls al Vallès Oriental.

Segons informacions facilitades ahir pel Departament d'Agricultura i Acció Rural (DAR) es va confirmar que a inicis de la setmana passada es va detectar un cas de rinopneumonitis equina a una hípica de Llinars del Vallès. Una infecció respiratòria, provocada per un virus que pot arribar a ser mortal per l’animal. Tot i així, des de la Generalitat s’han dut a terme les accions necessàries per frenar una possible epidèmia i des de dimecres de la setmana passada no ha aparegut cap altre cas.

En aquest marc, no es preveu que l'incident pugui afectar al desenvolupament normal de la Fira del Cavall de Cambrils, ja que la distància entre les dades i les exigències d'aquest certamen per participar –amb la vacunació de tots els animals– fan impossible la transmissió d'aquest tipus de malaltia i eliminen el risc de contagi.

La Fira del Cavall de Cambrils comença a prendre forma


D'aquesta manera, ja ha començat el muntatge de les instal·lacions que acolliran la vuitena edició de la Fira del Cavall.
Enguany es continua amb la mateixa ubicació, estrenada l'any passat, als terrenys de l'antiga pista de karts, en els què s'hi instal·larà una gran carpa de grans dimensions –60 metres de llargada per 20 d'amplada– rodejada de grades perquè els espectacles i els concursos es puguin dur a terme en unes millors condicions. També es comptarà amb una pista reglamentària d'escalfament, una zona de boxes on s'instal·laran els cavalls –amb un màxim de 330 boxes– i un espai on s'hi ubicaran estands comercials entorn el món del cavall i d'altres serveis.

Entre les activitats programades destaquen el VIII Concurs Morfològic i la Copa ANNCE de Doma Clàssica –ambdues són proves classificables en el Campionat d'Espanya, a diferència de la resta de fires dedicades a aquest àmbit que es duen a terme a Catalunya i que només compten amb una prova classificable per al Campionat d'Espanya–. Enguany es comptarà de nou, amb cavalls de primeríssim nivell que arribaran a Cambrils d'arreu de l'Estat espanyol, de la resta de Catalunya i Europa.
Pel que fa als espectacles, enguany visitarà la fira, Les Cavaliers Voltigeurs, que es farà durant els dies 8, 9 i 10 al vespre. Les entrades tenen un preu de 5 euros i ja es poden adquirir per un preu de 5 euros. A banda, s'ha programat una jornada de portes obertes d'equitació terapèutica a càrrec de Belen Hernández. D'altra banda, la fira estarà connectada amb el trenet per a tothom que vulgui acostar-se a les instal·lacions de la Fira.

Comenta aquest article