Atletisme

L'atleta cambrilenca Maria Taggi queda sisena en la prova dels 1.500 metres llisos del campionat d'Espanya s-18

Per Pere Ferrando

L'atleta Maria Taggi, a l'esquerra de la imatge, durant la disputa de la cursa
L'atleta Maria Taggi, a l'esquerra de la imatge, durant la disputa de la cursa | Cedida

El passat cap de setmana es va disputar el Campionat d'Espanya S-18 de Pista Coberta al velòdrom Lluís Puig de València. El Club Atletisme Cambrils va estar representat per la Maria Taggi, que va competir als 1.500 m. llisos. El dissabte per la tarda, la Maria va córrer la 3a semifinal dels 1.500 m. llisos. Coneixedora de la marca que li donaria l'accés a la final va fer una carrera intel·ligent, seguint a les dues favorites que van marcar un ritme fort a partir de mitja cursa. Quan van fer un darrer canvi de ritme, la Maria no va respondre. Va mantenir el seu propi ritme que va ser suficient per a classificar-se per a la final per temps, arribant en 3a posició.

L'endemà diumenge, al migdia, va tenir lloc la final. Des del tret de sortida, l'atleta amb millor marca de les finalistes va agafar el capdavant de la prova. Marcant un fort ritme que la va portar a establir un rècord dels campionats. La Maria va marcar el seu propi ritme per a intentar batre el rècord de Cambrils. A mesura que avançava la prova va anar avançant atletes que van anar cedint en el ritme de voler seguir a la guanyadora de la cursa. Amb aquesta tàctica va arribar en una excel·lent 6a posició i assolint l'objectiu de batre el rècord de Cambrils, tant de la categoria S-18 com absolut, amb una marca de 4’43”63.