Informació general

Igualtat

L'Ajuntament presentarà, demà, el protocol contra les violències sexuals en espais festius

Per Redacció

L'Ajuntament presentarà el protocol, demà, a les 13 hores
L'Ajuntament presentarà el protocol, demà, a les 13 hores | Cedida

L'Ajuntament presentarà, demà dimecres, el protocol contra les violències sexuals en espais festius. Aquesta presentació anirà a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Ingrid Duch; la tècnica d’Igualtat municipal, Mònica Romano, i la tècnica de l’entitat Noctàmbul@s, Amaya Díez. Serà en un acte presencial obert al públic, a les 13 hores a la Sala de Plens, i que també es podrà seguir en directe per les xarxes socials.

El protocol, que va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament passat el 23 de desembre, és el resultat d’un llarg i rigorós treball participatiu per part del personal tècnic municipal, cos polític i sobretot de la comunitat de Cambrils, en especial les entitats de dones, les entitats festives i culturals així com representants del sector de l’oci nocturn de la nostra ciutat. Aquest treball metodològic i especialitzat s’ha fet amb l’assessorament i l’acompanyament de l’entitat Noctambul@s, pionera i referent a l'estat en l'elaboració de projectes vinculats amb la prevenció, detecció, actuació, recuperació i reparació de les violències sexuals en espais públics i d'oci nocturn.

Quatre eixos: prevenció, detecció, actuació i recuperació-reparació

El document s’estructura en quatre eixos d’actuació bàsics (prevenció, detecció, actuació i recuperació-reparació) i inclou un pla d’actuació, un circuit d’actuació i una campanya comunicativa per informar i sensibilitzar la població. El protocol recull les accions transversals necessàries per millorar la prevenció i l’abordatge de les violències sexuals, establint els mecanismes adients i incidint en la prevenció coma eix fonamental per transformar la mirada de la població en general, de la joventut i del personal professional, tant de l’administració com de la indústria de l’oci i l’associacionisme, per tal de construir una societat lliure de violències masclistes.