Cultura

Lectura

Els escriptors Bernat Cussó, Assumpta Mercader i Jordi Ortiz visiten el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

El centre aposta per aquestes trobades entre autors i autores i alumnat per incentivar la lectura entre els joves

Per Redacció

Trobada d'Assumpta Mercader amb alumnes de cinquè de Primària
Trobada d'Assumpta Mercader amb alumnes de cinquè de Primària | Cedida

Bernat Cussó, Assumpta Mercader i Jordi Ortiz són els tres autors que aquesta setmana han visitat el Col·legi Vidal i Barraquer per presentar els seus llibres. Els nens i nenes han llegit i treballat els seus llibres i a través de la visita n’han pogut conèixer més detalls de la mà dels seus creadors. Aquestes trobades s’emmarquen dins el Projecte Lector de l’escola, des d’infantil fins a Secundària. Es tracta d’un projecte que pren la lectura com a base de l’aprenentatge per tal que esdevingui un factor fonamental per a l’adquisició i desenvolupament de les competències bàsiques. Per tot plegat, la lectura és una prioritat a l’escola en les diferents etapes. I aquestes activitats en les quals els autors i autores poden tenir un contacte directe amb els joves lectors són un bon estímul per incentivar la lectura des de petits, una experiència que enriqueix a l’alumnat però també als mestres i als autors.

Bernat Cussó endinsa als nens i nenes de 3r en el món del Comissari Llampec

A 3r de Primària enguany han llegit “El Comissari Llampec: el manubri lila”. Aquest dilluns l’editor de la novel·la, Bernat Cussó, els ha explicat alguns dels secrets del llibre. L’alumnat ha pogut gaudir d’una gimcana que els ha endinsat en l’apassionant món de la literatura.

Assumpta Mercader i les esbojarrades aventures de l’àvia pirata

A través d’un divertit joc, la narradora, actriu i titellaire Assumpta Mercader ha portat un divertit joc als nens i nenes de 5è de Primària. De forma interactiva els nois i noies han pogut redescobrir nous detalls de les aventures d’aquesta àvia tan especial.

Jordi Ortiz i els secrets de l’espai

L’alumnat de 6è ha treballat el llibre “Una aventura espacial” de Jordi Ortiz i Casas. L’autor barceloní ha estat a l’escola per compartir amb ells tots els secrets sobre planetes i l’univers que ha hagut d’investigar per escriure la novel·la. En la trobada els nens i nenes han combinat preguntes sobre l’escriptura i sobre la ciència. Durant aquest curs, el centre també ha rebut la visita de l’autor Àngel Burgas per l’alumnat de 2n d’ESO.

A dalt, l'activitat amb Bernat Cussó i, a sota, amb Jordi Ortiz

 

Comenta aquest article