Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis llencen un clam a favor de la pau i contra la guerra

En la concentració setmanal d'ahir es van exhibir banderes d'Ucraïna juntament amb les habituals estelades

Per Lluís Rovira i Barenys

A la concentració d'ahir es van mostrar banderes d'Ucraïna i es va cridar per la pau i contra la guerra
A la concentració d'ahir es van mostrar banderes d'Ucraïna i es va cridar per la pau i contra la guerra | Lluís Rovira i Barenys

La crisi bèl·lica entre Ucraïna i Rússia va protagonitzar la primera part de la concentració setmanal de les Àvies i Avis, celebrada ahir al matí a la plaça de la Vila. En la concentració d'ahir, a part d'estelades, també es van lluir banderes d'Ucraïna en solidaritat amb aquest país i la seva gent que des de fa una setmana pateix l'atac de l'exèrcit rus. La portaveu del col·lectiu de les Àvies i Avis va explicar que es promouran accions de recollida de material destinades a Ucraïna tot just s'acabi la campanya d'ajut als refugiats de Grècia que s'ha de cloure a finals d'aquesta setmana. A banda, les Àvies i Avis van guardar un minut de silenci per les víctimes d'aquesta guerra i, tot seguit, van fer proclames en contra de la guerra i a favor de la pau.

A banda, també es va recordar que aquest proper diumenge 6 de març hi haurà la concentració quinzenal al port i que qui vulgui també pot lluir banderes ucraïneses. Després d'aquest primer apartat, les Àvies i Avis van continuar amb els càntics i proclames habituals. L'Estaca i els crits d'independència van encetar aquesta tanda i tot seguit es van fer els càntics i es van cridar els eslògans a favor de la independència i en contra de la justícia espanyola. El cant dels Segadors i, novament, els crits d'Independència van cloure l'acte.

Comenta aquest article