Societat

Festes

Un esmorzar popular i la celebració dels Tres Tombs, el diumenge 13 de març, recuperaran la celebració de Sant Antoni

Per Berta Ruiz

L'alcalde Oliver Klein i el president de la Cooperativa Agrícola Pau Serra, aquest matí, en la roda de premsa de presentació
L'alcalde Oliver Klein i el president de la Cooperativa Agrícola Pau Serra, aquest matí, en la roda de premsa de presentació | Berta Ruiz

El diumenge 13 de març se celebrarà la Festa de Sant Antoni després que el passat mes de gener es decidissin ajornar els actes per l'ascens de la sisena onada de la covid-19. Així doncs, el departament de Festes de l'Ajuntament juntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils han programat una matinal festiva que inclourà un esmorzar popular i la celebració dels tradicionals Tres Tombs. Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació dels actes a càrrec de l'alcalde Oliver Klein, el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, i la tècnica del departament de Festes, Concep Ferré.

La recuperació d'aquesta festa s'iniciarà a partir de les 9 hores amb l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. S'instal·laran graelles i la gent podrà coure's la llonganissa, la cansalada i el pa. També hi haurà oli d'oliva verge, vi, aigua i fruita per un preu de 4 euros (amb el tiquet de l'esmorzar es farà descompte per a la compra d'oli a l'Agrobotiga) i es vendrà el tortell de Sant Antoni. A partir de les 9.15 hores també s'iniciarà la 15a Trobada d'intercanvi de plaques de cava.

Esmorzar popular i Tres Tombs

Durant el matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola s'iniciarà la concentració de les cavalleries. Els participants als Tres Tombs seran convidats a l'esmorzar gentilesa de la Cooperativa. Des d'allí iniciaran el recorregut fins a la Vila. A les 11.30 hores es farà la missa a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a les 12 hores està previst que s'iniciï el recorregut dels Tres Tombs. Sortirà des del passeig d'Albert, passarà pel carrer de l'Hospital en direcció al carrer de la Verge del Camí. Al passar per davant del pati de l'Ermita, en el primer tomb, es farà la benedicció dels cavalls participants. La rua anirà acompanyada de la banda de música del Pare Manyanet de Reus. Es preveu la participació d'un centenar de cavalls del Club Hípic Castells, el Club Hípic Tomás Santiago i l'Hípica Herederos de Santiago.

Voluntat d'anar recuperant festes, actes i tradicions

A la roda de premsa, l'alcalde ha destacat la voluntat d'anar recuperant festes, actes i tradicions tant pròpies de Cambrils com és la festa de Sant Antoni. Després que l'any passat no es pogués celebrar cap acte per la pandèmia, Klein ha posat en valor les ganes i l'esforç de tota la gent que hi participarà. Per la seva part, Pau Serra ha comentat que la festa de Sant Antoni "era tota una festassa anys enrere i es dividia en dos dies: dissabte hi havia l'esmorzar i concursos de tot tipus, mentre que diumenge es feien els Tres Tombs. Ara, per causes de la Cooperativa i també per la pandèmia s'han concentrat els actes gràcies al suport de l'Ajuntament. Des de la Cooperativa hi col·laborem amb l'esmorzar i sobretot amb el nostre oli nou. Tothom té moltes ganes de reprendre".

L’Apunt

Recorregut dels Tres Tombs
Recorregut: Arribada pel passeig d'Albert, carrer de l'Hospital, Verge del Camí, avinguda del Baix Camp, passeig de La Salle, carrer de l'Hospital, verge del Camí, avinguda del Baix Camp, passeig de La Salle i finalització.

* Inscripcions per participar a la rua dels Tres Tombs: fins el 7 de març al correu electrònic info@chts.es

Comenta aquest article