Informació general

Seguretat

L'activitat delictiva a Cambrils baixa un 7,8% respecte el període previ a la pandèmia

El nombre de detinguts ha baixat un 11,1%; els delictes contra el patrimoni ha baixat un 8,1 mentre que els delictes contra les persones han baixat un 6,6%

Per Redacció

Imatge de l'inici de la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada ahir al migdia a l'Ajuntament
Imatge de l'inici de la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada ahir al migdia a l'Ajuntament | Berta Ruiz

Ahir al matí, a l'Ajuntament, es va celebrar, una reunió de la Junta Local de Seguretat. Aquesta no es convocava des del mes de maig de 2019. La trobada, que va ser presidida per l’alcalde, Oliver Klein, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, va comptar amb la presència del Subdelegat del Govern, Joan Sabaté; de la Directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany; del Cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, i els caps operatius de Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Abans d’iniciar la reunió, els presents van lloar la trajectòria professional del Cap de la Policia Local, Josep Muñoz, ara que és a prop de la seva jubilació.

En el decurs de la reunió, que va durar més de dues hores, els diferents cossos van aportar dades concretes de la seva tasca al municipi, especialment important en el cas de Policia Local i Mossos perquè són els dos cossos que vetllen més directament per la seguretat ciutadana. La sotsinspectora Carme Domènech, Cap de la comissaria de Mossos a Cambrils, va presentar una anàlisi detallada de les dades a la població, fent una comparativa del període febrer 19 –gener 20 amb febrer 21– gener 22. Les dades demostren que les infraccions penals han baixat un 7,8%; el nombre de detinguts ha baixat un 11,1%; els delictes contra el patrimoni ha baixat un 8,1%; els delictes contra les persones han baixat un 6,6%; i l’únic aspecte que ha pujat és el dels delictes contra la salut pública que ha registrat un augment considerable com a resultat de les operacions contra el cultiu de marihuana. Amb tot, l’activitat delictiva en el seu conjunt ha baixat un 7,8%.

Pel que fa als robatoris, que són els actes delictius que més directament afecten a la percepció de seguretat, han disminuït en totes les seves variants, excepte en el cas de interior de vehicles que ha augmentat.

Augmenta un 12% el nombre de detinguts

Destacar també que l’eficàcia de les actuacions de Policia Local i Mossos ha millorat, doncs tenint en compte els descens d’actes delictius el nombre de detinguts ha augmentat un 12%. En relació a aquest fet, una dada aportada és que del total de detinguts, el 91% són homes i només el 9% dones.

Tots els presents van destacar que la col·laboració ciutadana ha estat i és fonamental per resoldre favorablement molts dels casos així com, també, per evitar possibles actes delictius.

La Policia Local atén 28.831 trucades durant 2021

Pel que fa a l'informe de la Policia Local, destacar que han atès durant el 2021 un total de 28.831 trucades de diferent índole, el que equival a unes 80 trucades per dia. En la seva tasca de policia assistencial, són rellevants els 891 serveis de vigilància i protecció a víctimes o els 367 serveis de gestió i mediació en conflictes veïnals. En l’aspecte de trànsit, destacar que no s’ha produït cap accident mortal i que només 8 han revestit gravetat, sobre un total de 76.

No baixar la guàrdia i reforçar les diferents patrulles que ja hi ha de vigilància i prevenció

El tram final de la reunió va comptar amb la presència del president de l’AA.VV Molí de la Torre, Mariano Pérez, qui va intervenir en representació del conjunt de les AA.VV. En la seva intervenció, va valorar positivament la percepció de seguretat tot i que va manifestar la preocupació que hi ha a nivell de les diferents associacions per la seguretat als habitatges particulars, als comerços i al carrer. En aquest sentit va demanar no baixar la guàrdia i reforçar, tot el que sigui possible, les diferents patrulles que ja hi ha de vigilància i prevenció.

Comenta aquest article