Informació general

Formació

Es clouen les primeres Jornades Professionalitzadores PFI-PTT organitzades pel propi alumnat

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels alumnes participants juntament amb la regidora Íngrid Duch, ahir a l'Ateneu Juvenil,
Foto de grup dels alumnes participants juntament amb la regidora Íngrid Duch, ahir a l'Ateneu Juvenil, | Berta Ruiz

Ahir al migdia, a l'Ateneu Juvenil, es van cloure les Primeres Jornades Professionalitzadores PFI-PTT (Programes de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball). Han estat dues jornades d'activitats i conferències –realitzades tant dimecres com dijous–, d'un projecte treballat pel propi alumnat i el seu professorat juntament amb la col·laboració del Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Hi ha pres part l'alumnat de les tres especialitats de PFI-PTT que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar de cuina i restauració, Auxiliar de Vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de vivers i jardins, i ha suposat la culminació del treball realitzat durant tot el curs, en el marc del Projecte Integrat. L'objectiu era que l'alumnat posés un pràctica els seus coneixements i competències professionals.

Dues jornades adreçades a l'alumnat de les tres especialitats de PFI-PTT

Dimecres al matí tenia lloc l'acte d'obertura. Aquell primer dia es van presentar diferents ponències adreçades als alumnes de Cuina i de Jardineria. Això doncs es va comptar amb la presència de Antonio José Garcia Samaniego, responsable de l’Empresa S.L Pòsit qui va oferir la conferència titulada "50 anys del Pòsit: passat, present i futur". Després es va fer el taller "El cafè d'especialitat" a càrrec de Javier La torre, cocteler i especialista en cafès de l’empresa Ciano i es va tancar la jornada amb el taller de "Kokedama" de la mà de Montse Coll de l’empresa Plantàrium. La jornada d'ahir dijous es va adreçar a l'alumnat de vendes i atenció al públic. Es van programar dues ponències; la primera "Fes de la teva idea de negoci una realitat amb NO-CODE" amb Francesc Box Co-Founder & CTO NOCODEMY i la segona sota el títol "La teva marca parla del teu negoci- Dissenyar marques líquides" a càrrec de Sergio Cabezas, responsable de l’empresa Amor de marca. 

Finalment es va celebrar l'acte de cloenda amb un torn de parlaments. Van intervenir el director territorial d’Educació de la Generalitat a Tarragona, Joan Manel Audí; el subdirector general de Programes i Projectes, José Andrés Villena, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez i va tancar la jornada la regidora d’Igualtat, Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament, Ingrid Duch, qui va lloar la bona feina realitzada per tot l'alumnat i el professorat i els va encoratjar a seguir formant-se al llarg de la vida.

Comenta aquest article