Cultura

Dansa

Les ballarines Ariadna Albesa i Gisela Galdrán de l'Estudi Giselle actuen amb el BCN City Ballet

Gràcies a una beca obtinguda l’any passat al "Premi Jujol de Dansa Jove", les dues joves duen a terme una formació intensiva al Barcelona Dance Center

Per Redacció

Ariadna Albesa i Gisela Galdrán han tingut l'oportunitat de ballar amb el BCN Ballet City
Ariadna Albesa i Gisela Galdrán han tingut l'oportunitat de ballar amb el BCN Ballet City | Alex Prieto i Joan Sebastià
Les joves ballarines Ariadna Albesa i Gisela Galdrán –alumnes d'Elena Alcalá de l'Estudi Giselle–, han tingut l'oportunitat de participar en les actuacions que el BCN City Ballet ha tingut aquest hivern. La producció no podia ser més llaminera ja que han posat en escena la coneguda obra de Txaikovski, "El Trencanous," en la qual han pogut ballar com a cos de ball en diferents escenes dels dos actes, a teatres de Castelldefels, Igualada, Mollerussa i Blanes. 
 
Gràcies a una beca obtinguda l’any passat al "Premi Jujol de Dansa Jove", durant aquest curs les dues joves complementen els estudis de dansa d'entre setmana a l’Estudi Giselle de Cambrils amb una formació intensiva els dissabtes al Barcelona Dance Center, un centre annex al "Instituto Universitario de Danza Alicia Alonso" que forma a estudiants pre-professionals. En aquestes classes, les noies treballen amb mestres especialitzats en metodologia cubana, que els imparteixen les disciplines de dansa clàssica, puntes, caràcter i dansa contemporània. La direcció del centre –ubicat a Cal Malvehí (Molins de Rei)– va a càrrec de Georgina Rigola, qui ha donat l'oportunitat a les joves estudiants de participar en les darreres actuacions del BCN City Ballet.

Una experiència molt enriquidora

Sobre aquesta experiència, la directora de l'Estudi Giselle –Elena Alcalá– ha comentat a revistacambrils.cat que, "ha estat una experiència molt enriquidora per a l’Ariadna i la Gisela. Sobretot pel fet que no han estat uns quants assajos per una funció i prou, sinó que al llarg de les setmanes i les repeticions, cada cop ho han anat perfeccionant més, han estat més segures a l’escenari i des de fora s’ha vist una evolució. També ha sigut bo el fet de ballar per públic d’altres poblacions, que no han estat la seva família i els seus amics, i això implica més responsabilitat per a les joves ballarines".
 
Les dues protagonistes també s'han mostrat molt il·lusionades d'haver pogut gaudir d'aquesta oportunitat. Ariadna Albesa ha explicat que, "ha estat molt bé el fet d'anar juntament amb la companyia en autobús des de ben d'hora al matí; arribar als teatres, descarregar entre tots els vestuari i l'atrezzo; fer classe a l’escenari abans de cada assaig general i preparar-nos per a la funció de la tarda. Cada dia ha estat especial perquè fèiem diferents papers segons el repartiment de cada funció". Per la seva part, Gisela Galdrán ha valorat que, "per a mi és important rebre classes amb altres mestres i coreògrafs perquè de cadascú aprens coses noves i diferents estils. També és interessant conèixer gent d’altres països que estan aquí, a Barcelona, estudiant dansa. Compartim amb ells cultures i el que més ens agrada, que és ballar".
 
 A dalt, Ariadna Albesa i Gisela Galdrán amb la directora de l'Estudi Giselle, Elena Alcalá; a sota diferents imatges de l'obra (fotos: Alex Prieto i Joan Sebastià)

 

Comenta aquest article