Informació general

Via pública

Ana M. Franquet, presidenta de l'Associació de veïns de la Llosa: «És incoherent que algú es queixi de la tala d'arbres i que no es queixi de com estan els carrers»

La presidenta de l'entitat ha lamentat les destrosses que produeixen, tant a l'asfalt com a les voreres, les arrels de molts dels arbres plantats a la Llosa

Per Redacció

Imatge d'un part d'asfalt aixecat per les arrels dels arbres al carrer de Josep Sucre, al barri de la Llosa
Imatge d'un part d'asfalt aixecat per les arrels dels arbres al carrer de Josep Sucre, al barri de la Llosa | Cedida

Arrel de la tala d'arbres a diferents punts del municipi, en les darreres setmanes, des de l'Associació de veïns del barri de la Llosa han volgut expressar la seva opinió al respecte. En primer lloc, la presidenta de l'entitat, Ana M. Franquet, ha manifestat que: "per a plantar arbres en zones urbanes s'ha de tenir en compte quins són els adequats segons el lloc on es vulguin posar perquè, del contrari, ens trobem amb uns grans problemes de destrucció urbana amb el gran cost de manteniment que comporta".

La presidenta de l'Associació de veïns del barri de la Llosa ha volgut recordar que, ara fa 12 anys, es va iniciar la primera fase de les obres de remodelació del barri; "i encara estem esperant que es duguin a terme la segona i la tercera fase". Segons Franquet, "en aquesta primera fase ens van imposar que es plantessin arbres; com no hi havia espai a les voreres els van plantar damunt de l'asfalt. En una zona de cases on la majoria tenen jardins i plantes no calia que en plantessin i molt menys si els carrers no són avingudes ni tenen la suficient amplada".

En aquest punt, la presidenta de l'associació ha recalcat que, "les obres de la primera fase van tenir un cost molt elevat per als veïns i per afrontar-lo, la majoria vam haver de demanar crèdits. Després del que ens va costar que es fes l'obra; del que vam pagar per aquesta i, veient el resultat i la destrucció de les voreres i de l'asfalt –amb el greuge que no hi ha hagut manteniment– haurien d'anar tots fora. És inadmissible com estan les voreres i l'asfalt".

"Aquests Quixots que van de defensors de la natura, que assumeixin les despeses que ocasionen les destrosses"

Sobre les veus contràries que han sorgit contra de la tala d'arbres, Franquet ha manifestat que, "aquests Quixots que van de defensors de la natura, que assumeixin les despeses que ocasionen les destrosses. És incoherent que algú es queixi de la tala i que no es queixi de com estan els carrers. Són arbres que es planten amb els impostos dels veïns i destrosses que també han de pagar els veïns".

Per acabar, la presidenta de l'Associació de veïns del barri de la Llosa ha valorat que l'Ajuntament donés el vistiplau als veïns del carrer d'Auguste Renoir perquè, la setmana passada, es fes la tala d'alguns exemplars d'aquesta via. Tal com ha dit Franquet, "és del tot comprensible que els veïns del sector 9 de la Llosa demanessin la seva tala i que el consistori els donés l'autorització per a fer-ho".

Comenta aquest article