Camp

Territori

El ple de Salou demana a la Generalitat que presenti i sotmeti a votació el Pla Director Urbanístic per construir el Hard Rock

L’alcalde Pere Granados va llegir una declaració institucional, signada pels portaveus de tots els grups polítics

Per Redacció

Imatge del ple extraordinari celebrat ahir a l'Ajuntament de Salou
Imatge del ple extraordinari celebrat ahir a l'Ajuntament de Salou | Cedida

El ple extraordinari i urgent celebrat, ahir al migdia a l’Ajuntament de Salou, va aprovar unànimement, una Declaració Institucional, signada per tots els portaveus dels grups polítics del Consistori, instant a que la Generalitat, que presideix el Consorci del CRT, presenti i sotmeti a votació a la Junta de Direcció del Consorci, l’aprovació del PDU CTI-1, respectant els Estatuts vigents, per tal que els representants del municipi de Salou el puguin votar a favor. 

Cal destacar que s'ha demanat a l'ajuntament de Vila-seca i a la Generalitat respecte i compliment del marc normatiu del Consorci, la qual cosa vol dir que que Salou no acceptarà cap modificació dels Estatuts vigents, acordats pels plenaris de Salou i Vila-seca, referint-se a l'article 52 de distribució dels tributs generats pel CRT. La Declaració Institucional serà traslladada a la presidència del Consorci del CRT de Vila-seca i de Salou; a l’Ajuntament de Vila-seca; i al conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

"Que imperi el seny i la responsabilitat"

En la seva intervenció, l’alcalde Pere Granados va agrair el consens a tots els regidors i regidores i va demanar que "al final de tot això, i de forma urgent i ràpida, imperi el seny i la responsabilitat de la nostra Administració, la Generalitat de Catalunya i del municipi veí per tal que s’aprovi, sense més demora, aquest PDU".

Consens de totes les forces del consistori salouenc

El portaveu del Grup Municipal de SUMEM PER SALOU, Jesús Barragán, va fer una crida a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vila-seca perquè reconsiderin la seva actitud de posar en qüestió uns acords presos pels plens de les corporacions de Salou i Vila-seca relatius de la fiscalitat del CRT; una posició, va dir, que "perjudica, retardant un projecte que reforça el model turístic i l'economia". I ha posat de relleu la col·laboració i la contribució de Salou pel desenvolupament del CRT.

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, va assenyalar que "posar en risc aquesta inversió pel territori és tot un error". I va apel·lar a la "responsabilitat i al seny" de la resta d'administracions amb implicació en el CRT, per tal que es continuïn els tràmits previstos per a l'aprovació del PDU.

El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Marçal Curto va manifestar el suport per part del seu partit, explicant que, si es decidissin canviar els Estatuts, "en cap cas hauria de ser en detriment dels interessos del municipi de Salou". I va demanar al departament d'Hisenda de la Generalitat que es porti a votació el PDU.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, va assenyalar que els salouencs no entendran el fet que, al final, no es dugui a terme aquest projecte; i ha sol·licitat "seny" per part de la Generalitat. Va posar en valor la construcció de Hard Rock, la creació de molts llocs de treball i va fer referència a la "seguretat jurídica", un punt fonamental pels inversors.

El portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García, va posar de manifest l'aposta ferma del seu grup per aquest PDU, demanant que la Generalitat i Vila-seca reconsiderin la seva postura. També va assenyalar que als Estatuts actuals els resta una vigència de més de 10 anys; i que "l’aprovació no pot continuar demorant-se, per tal de no córrer el risc de que l'inversor acabi abandonant el projecte".

Comenta aquest article