Informació general

Arbrat

Veïns del carrer d'Auguste Renoir encarreguen la tala d'una dotzena d'arbres amb el vistiplau municipal

D'altra banda, un veí ha volgut denunciar a revistacambrils que, en les dues darreres setmanes, s'han talat més d'una vintena d'arbres en diversos llocs i alguns de grans dimensions

Per Berta Ruiz

Imatge de la filera d'arbres talats al carrer d'Auguste Renoir, ahir
Imatge de la filera d'arbres talats al carrer d'Auguste Renoir, ahir | Berta Ruiz

Veïns del carrer d'Auguste Renoir –situat al barri de la Llosa– han encarregat, aquesta setmana, la tala d'una dotzena d'arbres –concretament mèlies–. Ho han fet després de rebre el permís de l'Ajuntament, però sufragant ells les despeses d'aquests treballs. Cal destacar que en aquestes despeses no hi han participat tots els veïns del carrer –alguns estan de lloguer i no s'hi han sumat– i, per tant, els arbres s'han talat de forma saltejada; només en una vorera del carrer i en un tram concret. El fet que els veïns hagin hagut d'afrontar el cost de la tala és perquè aquesta zona –anomenada sector 9– no està recepcionada per l'Ajuntament. Actualment, encara existeixen urbanitzacions que funcionen en règim d'EUC (Entitat Urbanística Col·laboradora) i sobre les quals l'Ajuntament no es fa càrrec d'alguns serveis com pot ser el manteniment de la jardineria o de l'arbrat, entre d'altres.

Els veïns del carrer d'Auguste Renoir ja van fer arribar les seves queixes a revistacambrils.cat, el juliol de 2020, per l'estat de les voreres del carrer, per la manca de manteniment de l'arbrat i de la jardineria i per l'escàs servei de neteja que es fa en aquesta zona. De fet alguns dels arbres que ara s'han talat havien destrossat les voreres pel creixement de les seves arrels. Els veïns s'han reunit en diverses ocasions amb l'Ajuntament de Cambrils per abordar tot aquest tema i, finalment, se'ls va concedir el permís per talar aquesta dotzena d'arbres.

Exemplars de mèlies tallats al carrer d'Auguste Renoir (foto: Berta Ruiz)

Un veí denuncia la tala d'arbrat al municipi

Precisament sobre aquest mateix tema, un veí cambrilenc –Josep Maria Olivé– ha volgut denunciar a revistacambrils.cat aquesta tala d'arbrat a diferents carrers del municipi. Segons ha explicat, "en aquestes dues darreres setmanes s'han tallat 24 arbres, en diversos llocs i algun de molt gran". Tal com ha comentat el veí, l'Ajuntament ha executat alguna d'aquestes tales o bé n'ha donat el permís. Olivé s'ha referit a aquesta dotzena de mèlies talades al carrer d'Auguste Renoir; a una olivera de grans dimensions talada al carrer del Terral; a tres grans pins pinyoners que s'han tallat a un lateral de la riera d'Alforja, a l'alçada del Parc del Pescador; tres xicrandes al carrer de Paul Cezanne; tres exemplars de Schinus molle al carrer de Berthe Morisot; dues moreres al carrer de Manuel de Falla o un pi pinyoner molt gran al carrer de la Rosa dels Vents.

Olivé ha denunciat els criteris amb els quals s'han dut aquestes tales. "Diuen que alguns arbres estaven malalts, però penso que algunes tales es podien haver evitat. L'olivera de grans dimensions, per exemple, es podria haver trasplantat o els altres arbres s'haurien de replantar per mantenir la vegetació del municipi; les coses es poden fer d'una altra manera" ha dit.

Imatges dels diversos arbres talats: a dalt, el carrer de Manuel de Falla, al mig, al carrer de la Rosa dels Vents i, a sota, l'olivera talada al carrer del Terral (Fotos: Josep Maria Olivé)

 

Comenta aquest article