Informació general, Reus

Detenció

Detenen a quinze persones a Reus i Girona per formalitzar parelles de fet fictícies

La policia n’investiga més d’una trentena que haurien estat implicades en l’entramat criminal

Per ACN

Vehicle de la Policia Nacional
Vehicle de la Policia Nacional | Cedida

La Policia Nacional va detenir, ahir, a 15 persones, 13 a Girona i 2 a Reus, per formalitzar parelles de fet fictícies amb ciutadans estrangers amb l’objectiu de regularitzar la seva situació administrativa a Espanya. A tres dels detinguts se'ls imputa pertinença a l'organització criminal. L’operació es va fer a principis d'enguany amb l'oficina d'estrangeria de la subdelegació del govern a Girona, la tresoreria general de la Seguretat Social, la Policia Nacional de Reus i la Policia Local de Salt. Els detinguts posaven en contacte ciutadans estrangers que no tenien permís de residència amb ciutadans espanyols per formalitzar diferents tràmits administratius.

Els ciutadans natius eren persones amb pocs recursos econòmics o amb dependència a substàncies estupefaents, als que els oferirien entre 1.000 i 3.000 euros per unir-se en parella de fet amb aquests ciutadans estrangers, amb l'única finalitat d’obtenir una Autorització de Residència de Familiar Comunitari, no arribant, en alguns casos, ni a conèixer les seves respectives identitats .

Després de les investigacions, els agents van determinar que tres persones estaven dirigint un entramat criminal dedicat a l'afavoriment de la immigració clandestina, incorporant documentació falsa a un procediment administratiu amb la finalitat de servir de base a una resolució oficial de concessió d'Autorització de Residència de Familiar Comunitari.

L'operatiu va culminar amb la localització i detenció de 15 persones pels delictes de falsedat documental i afavoriment a la immigració il·legal, tres d'elles també per pertinença a organització criminal. La policia continua treballant en la localització i detenció de més d’una trentena de persones que haurien participat en aquests fets.

Comenta aquest article