Informació general

Remodelació

Rambla de Jaume I, l'hora de la veritat

Avui ja s'ha prohibit l'aparcament a tota la Rambla i des d'avui i fins el divendres 18 de febrer s'anirà restringunt la circulació de manera gradual tant en aquesta via com en els carrers transversals

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la Rambla de Jaume I aquest matí a les 9 h
Aspecte de la Rambla de Jaume I aquest matí a les 9 h | Lluís Rovira i Barenys

Des d'aquest matí, les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I han entrat en un veritable compte enrere. Aquest darrer cap de setmana ja es van col·locar els senyals indicant la prohibició d'aparcar a tota la Rambla a partir de les 6 h d'avui dilluns 14 de febrer. A les 9 del matí la Rambla ja estava pràcticament sense cap vehicle estacionat. D'altra banda, avui mateix ja s'han activat les zones blaves al pàrquing del parc del Pescador i als carrers Cristòfor Colom, Drassanes, Hug de Montcada, Esteve Anguera, Galceran Marquet, Vinyols, Manuel de Falla i Rambla del Regueral. L'horari de pagament serà de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 20h i els dissabtes de 10h a 13h). En anys anteriors aquestes zones blaves es posaven en marxa durant el període de la Setmana Santa i, posteriorment, a partir de l'1 de juny fins a meitats d'octubre.

Les obres començaran demà, 15 de febrer, que és quan l’empresa adjudicatària, Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada SA (GICSA), començarà a col·locar les tanques per delimitar l’àmbit d’obres.A partir de demà, doncs, s’anirà restringint la circulació de manera gradual fins el 18 de febrer de manera que tant aquesta via com els carrers transversals quedaran totalment tallats al trànsit rodat (Juan Sebastian Elcano, Roger de Flor, Sant Pere i Roger de Llúria).

La circulació interna i de repartiment de mercaderies es desviarà pel carrer Cristòfor Colom, Esteve Anguera i Pau Casals, mentre que pel trànsit general es crearà una anella alternativa més àmplia pel carrer d’Andalusia, Molí d’Avall, plaça de la Concòrdia, un tram de Cristòfor Colom, Rambla del Regueral, avinguda Diputació, passeig de les Palmeres i passeig de Sant Joan Baptista.

Es modifiquen les parades del servei d'autobús

A partir d'avui també s'eliminen les parades del Port Nàutic i de la Rambla Jaume I de l’autobús urbà. La parada més propera serà la de Creu de la Missió (marquesina). Aquesta modificació comportarà alteracions en els horaris i recorregut de les línies, que respecten en la mesura del possible les hores punta de mobilitat educacional i laboral.

Pel que fa a l’autobús interurbà, s’elimina la parada de la rotonda del Club Nàutic, s’amplia temporalment la parada de bus de l’avinguda Diputació amb la intersecció de la Rambla Regueral  i se’n crea una de nova entre els carrers Mont-roig i Rambla Regueral. Aquesta situació tindrà una durada limitada ja que en el tram de Rambla Jaume I entre el carrer Drassanes i el club Nàutic només es renovaran els serveis soterrats i els treballs duraran menys que la resta de l’obra.

Comenta aquest article