Informació general

Sinistre

Un vehicle xoca contra la creu de terme del camí de Vilafortuny i la deixa completament destrossada

La conductora del vehicle va haver de ser atesa a l'Hospital Lleuger

Per Lluís Rovira i Barenys

El peu de la creu de terme ha quedat completament destrossat a conseqüència de l'accident
El peu de la creu de terme ha quedat completament destrossat a conseqüència de l'accident | Lluís Rovira i Barenys

Un vehicle va xocar, aquest dijous al vespre, contra la creu de terme que presideix la petita rotonda que hi ha al camí de Vilafortuny, darrere del supermercat Lidl. El vehicle, un Ford Fiesta, va xafar completament el pedestal d'aquest petit monument que es troba a la cruïlla del terme de Cambrils amb el de Vinyols i els Arcs. El succés es va produir cap a les 9 del vespre. La conductora del vehicle va haver de ser atesa a l'Hospital Lleuger. Pel que fa al pedestal de la creu, va quedar completament destrossat i la Policia Local va senyalitzar la zona afectada amb uns cons.

A Cambrils o a Vinyols?

Aquesta creu de terme s'havia col·locat a principis de la dècada dels anys 70 en un lloc on anteriorment ja n'hi havia hagut una més antiga. La benedicció de la creu es va fer el gener de 1972, ara fa 50 anys, i va anar a càrrec de mossèn Josep Manresa, rector de la parròquia de Santa Maria. Anys després de recuperar la creu de terme en aquest indret, aquesta va patir un atac i com a conseqüència va quedar el pedestal sense la creu de la part superior. Aquesta creu de la part de damunt del pedestal va poder ser trobada a la bassa del molí de les Tres Eres i va ser rescatada. Actualment s'exposa a la Torre de l'Ermita. Ara, amb aquest accident ha quedat totalment esborrada la creu de terme.

A part, es dóna una altra curiositat. Aquesta creu actualment es troba, per molt poc, dins el terme municipal de Vinyols, com s'ha pogut comprovar per part dels tècnics municipals. Recordem que aquesta zona es va urbanitzar fa uns anys i aquesta rotonda on vi havia la creu era un dels límits de la zona construïda i remodelada.

Benedicció de la creu de terme a càrrec de mossèn Josep Manresa, el gener de 1972 (Arxiu Revista Cambrils)

 

Comenta aquest article