Informació general

S'activen les zones blaves del parc del Pescador i dels carrers del Regueral a partir d'aquest proper dilluns

A partir del dilluns 14 de febrer es prohibirà l’estacionament a la Rambla de Jaume I i s’anirà restringint la circulació de manera gradual fins el 18 de febrer en què aquesta via i els carrers transversals quedaran completament tallats al trànsit rodat

Per Redacció

Aspecte del pàrquing del Parc del Pescador, aquest dijous
Aspecte del pàrquing del Parc del Pescador, aquest dijous | Lluís Rovira i Barenys

L’empresa municipal Aparcam posarà en marxa un seguit de zones blaves a partir del proper dilluns dia 14 de febrer, en motiu de l'inici de les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I i la pèrdua de llocs d'aparcament que suposaran aquestes obres. Aquesta zona blava es posarà en marxa al pàrquing del parc del Pescador i als carrers Cristòfor Colom, Drassanes, Hug de Montcada, Esteve Anguera, Galceran Marquet, Vinyols, Manuel de Falla i Rambla del Regueral. L'horari de pagament serà de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 20h i els dissabtes de 10h a 13h). En anys anteriors aquestes zones blaves s'activaven durant el període de la Setmana Santa i, posteriorment, a partir de l'1 de juny fins a meitats d'octubre.

D’altra banda, per compensar el dèficit d’aparcament que generaran les obres, el pàrquing de la plaça de l’Ajuntament de Cambrils ha baixat les tarifes i properament els aparcaments privats ubicats a la zona turística i comercial també anunciaran les seves ofertes. Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant l’ampliació de les places d’aparcament en zones properes i la creació d’aparcaments dissuasoris, que s’implementaran de manera progressiva segons les necessitats que sorgeixin durant les obres. Entre aquestes mesures, es preveu la reordenació i ampliació de les places de l’aparcament dissuassori de davant de l’Aldi del vial del Cavet i de l’aparcament dissuasori del camí de la Creu; la creació de noves places al voltant del Teatre Auditori i la reorganització de l'espai per guanyar places d’aparcament als carrers Tramuntana i Mestral.

Afectacions a la mobilitat

Les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I començaran el proper 15 de febrer, que és quan l’empresa adjudicatària, Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada SA (GICSA), començarà a col·locar les tanques per delimitar l’àmbit d’obres. Això implicarà que des del 14 de febrer es prohibirà l’estacionament a la Rambla Jaume I i s’anirà restringint la circulació de manera gradual fins el 18 de febrer. Tant aquesta via com els carrers transversals quedaran totalment tallats al trànsit rodat (Juan Sebastian Elcano, Roger de Flor, Sant Pere i Roger de Llúria).

La circulació interna i de repartiment de mercaderies es desviarà pel carrer Cristòfor Colom, Esteve Anguera i Pau Casals, mentre que pel trànsit general es crearà una anella alternativa més àmplia pel carrer d’Andalusia, Molí d’Avall, plaça de la Concòrdia, un tram de Cristòfor Colom, Rambla del Regueral, avinguda Diputació, passeig de les Palmeres i passeig de Sant Joan Baptista.

Les obres també tindran afectacions als carrers Colom i Pau Casals en forma d’anella de serveis. Per aquest motiu s’haurà d’ampliar el carril de circulació per absorbir el trànsit intern facilitant el pas de camions i reubicant algunes zones d’aparcament especial. En aquest sentit, queda suspès l’estacionament al lateral del carrer Colom, on s’hi ha ubicat l’estacionament de motocicletes en cordó i la zona de càrrega i descàrrega que substitueix al que hi havia a la Rambla. També s’ha retirat el lateral esquerra d’estacionament del carrer Ramon Llull, s’han retirat 5 places d’estacionament del carrer Vinyols i s’ha modificat una zona d’estacionament de motos del carrer Pau Casals (al que es podrà accedir des del carrer Esteve Anguera).

Cal destacar que els vianants podran seguir passant pels carrers en obres perquè els treballs es dividiran en dues fases. En primer lloc es treballarà sobre el centre de la calçada per soterrar els serveis i els vianants podran passar a peu per la vorera. Un cop realitzades les obres de canalització, es començarà a treballar a les voreres i els vianants guanyaran tot l’espai de la calçada, amb passeres provisionals per accedir a habitatges i comerços.

El servei d'autobús

A partir del 14 de febrer, s'eliminen les parades del Port Nàutic i de la Rambla Jaume I de l’autobús urbà. La parada més propera serà la de Creu de la Missió (marquesina). Aquesta modificació comportarà alteracions en els horaris i recorregut de les línies, que respecten en la mesura del possible les hores punta de mobilitat educacional i laboral.

Pel que fa a l’autobús interurbà, s’elimina la parada de la rotonda del Club Nàutic, s’amplia temporalment parada de bus de l’avinguda Diputació amb la intersecció de la Rambla Regueral  i se’n crea una de nova entre els carrers Mont-roig i Rambla Regueral. Aquesta situació tindrà una durada limitada ja que en el tram de Rambla Jaume I entre el carrer Drassanes i el club Nàutic només es renovaran els serveis soterrats i els treballs duraran menys que la resta de l’obra.

L’Apunt

Atenció municipal al Centre les Basses

El 26 de gener es va obrir el punt d’informació de les Basses, on s’exposa el projecte i ja s’han atès nombroses consultes i incidències en horari diari de 8 a 20 hores. Al mateix Centre Cívic, l’alcalde, Oliver Klein, rep al veïnat i al teixit econòmic cada primer dimarts de mes de 18 a 20 hores. El regidor de l’Eixample Platja, Enric Daza, i el regidor del barri del Port, David Chatelain, atenen cada tercer dimecres de mes de 12 a 14 hores. I els tècnics municipals estan disponibles cada dijous de 9 a 10 hores per resoldre les qüestions més concretes del projecte tècnic

Comenta aquest article