Esports

Marató

Torna la Mitja Marató de Cambrils que se celebrarà el proper 20 de febrer

Aquesta tretzena edició comptarà amb dues proves: la Mitja marató de 21km i la de10km; totes dues sortiran des de la plaça de l'Ajuntament a les 10 hores

Per Jason Wells

Imatge de la presentació de la Mitja Marató, aquest matí. D'esquerra a dreta: Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein i Juanan Fernández
Imatge de la presentació de la Mitja Marató, aquest matí. D'esquerra a dreta: Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein i Juanan Fernández | Berta Ruiz

Un any més, arriba la Mitja Marató de Cambrils. La prova que enguany arriba a la seva 13 edició tindrà com a punt de sortida i d'arribada la plaça de l'Ajuntament, el diumenge 20 de febrer. Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández.

En la presentació, l'alcalde ha destacat el compromís del municipi en matèria d’esports i ha afirmat que torna un dels esdeveniments "insígnia" per a la ciutat i que reforcen encara més la "marca Cambrils". Klein també ha explicat que la Mitja Marató és un acte de referència en el món dels esports. En una mateixa línia s'ha expressat la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, qui també ha destacat la gran participació femenina, que arriba al 33%, una xifra que duplica la mitjana d'esdeveniments d’aquest tipus on la participació femenina ronda el 15%. 

Prova de la Mitja Marató i cursa de 10km

Tal com han explicat a la presentació, la cursa comptarà amb dues proves: la distància de la Mitja Marató de 21 quilòmetres i una altra prova de 10 quilòmetres. Totes dues s'iniciaran de forma conjunta a les 10 hores del matí. La cursa sortida des de la plaça de l'Ajuntament, farà el recorregut habitual fins al Port i recorrerà la façana marítima. D'altra banda, també hi haurà una cursa per als més petits que es celebrarà a les 12:15 hores, des de la plaça de l’ajuntament.

Alta participació femenina: fins un 33% dels participants són dones 

Per la seva part, el director de Running Solutions –Juanan Fernández– ha destacat l’alta participació tenint en compte la situació pandèmica que encara estem vivint. Tot i que encara s'està lluny d’arribar als números d’altres anys –quan la xifra es situava en 2.500 corredors–, ha assegurat que "poc a poc estem retornant a la normalitat". Les inscripcions estan obertes i s'allargarà fins el 18 de febrer. L'organització preveu arribar al voltant dels 1.400 o 1.500 corredors inscrits, procedents de diferents parts de Catalunya i també d'altres punts d'Espanya. D'aquest, al voltant del 54% són de la província de Tarragona i la mitjana d’edat dels esportistes és de 42 anys. A més, aquest any la prova comptarà amb la participació de la Judith Corachán, campiona d’Espanya i subcampiona del món de triatló.

Recorregut habitual

Tal com ha apuntat la regidora d'Esports, enguany es recupera el recorregut habitual, ja que l'any passat es va substituir el punt de sortida i arribada i també les dates. En l'edició de 2021 es va fer al mes de juny i va sortir des de la platja del Regueral. D'altra banda seguint amb l'aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, s'oferiran 20.000 gots de cartró en comptes de gots de plàstic i els vehicles de seguiment de la cursa emetran zero emissions de CO2 i no faran soroll. La cursa també es podrà seguir via streaming i comptarà amb l'entrega de medalles i fotos finals.

Comenta aquest article