Camp

Turisme

El sector turístic tarragoní demana que s'eliminin les traves al turisme britànic

Espanya requereix que els britànics majors de 12 anys que vulguin viatjar presentin un certificat de vacunació complet com a mínim 14 dies abans d'arribar

Per Redacció

Imatge de gent a la platja de Regueral, aquest estiu passat
Imatge de gent a la platja de Regueral, aquest estiu passat | Berta Ruiz

Amb l’arribada de la sisena onada amb la variant Òmicron, a finals de novembre, el Govern espanyol va introduir restriccions específiques als britànics que volien visitar Espanya. Es tracta de l'exigència de la pauta completa de vacunació a tots els turistes procedents d’aquest país, inclosos els menors d'edat. Una decisió que afecta dràsticament al turisme familiar britànic que visita la Costa Daurada, ja que amb la vacuna d'AstraZeneca hi ha molts menors que encara no han pogut completar la pauta pels temps d'espera necessària entre la primera i la segona dosi. Per l’altra banda, el govern britànic el pròxim dia 11 de febrer retirarà totes les restriccions per viatjar a les persones completament vacunades.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, insta al govern espanyol a reaccionar “amb caràcter urgent permetent a les famílies britàniques en què algun dels seus menors no tingui la pauta completa, puguin presentar una prova negativa per accedir al país”. Cabré, a més,ha assegurat que “mentre el govern britànic treu tots els requisits als seus ciutadans degudament vacunats quan tornin a casa seva, aquí en posem unes que són impossibles de complir per visitar-nos aquesta Setmana Santa i estiu. Però, hi ha d’altres països -alguns d’ells de la Unió Europea-que ja han obert les seves fronteres als britànics”.

El mercat britànic va ser el segon mercat internacional l'any 2019

Cal recordar que el britànic, l’any 2019 -abans de la pandèmia-, va ser el segon mercat internacional més important a la Costa Daurada -després del francès-, realitzant més de 2,2 milions de pernoctacions, un 10,6% del total. Sobre aquesta dada, Cabré ha manifestat que “els britànics són molt previsors a l’hora de contractar les seves vacances de Setmana Santa i d’estiu. És ara quan ho estan fent. Òbviament, aniran a països com Grècia o Turquia abans que a casa nostra on, directament, amb les restriccions actuals, els hi és impossible entrar als que tenen fills adolescents”.

Cabré ha conclòs contundentment: “No ens podem permetre un tercer any sense famílies britàniques a la Costa Daurada. Entenem que estem sortint de la sisena onada i que encara hi hagi restriccions, però el requisit de la doble vacunació per a adolescents britànics de 12 a 18 anys fa inviable que ens puguin visitar. Instem al govern espanyol a que ho substitueixi per una prova negativa, tal com es fa amb els adolescents de qualsevol país d’Europa”.

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona. Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província.

Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part:

•L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 100 hotels membres i 55.000 places -el 80% del total de places hoteleres a la província-.

•L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000 places.

•L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80 empreses i 24.800 places.

•L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.

•PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a través d’una representativitat cohesionada.

Comenta aquest article