Societat

Teatre

Jasmine Serra, una xiqueta cambrilenca d'11 anys, que s'obre camí dins del món de la interpretació

A la seva curta edat ja ha participat en gairebé una quinzena de curtmetratges i en diversos anuncis publicitaris; rep classes a l'acadèmia Buenafuente's Actors de Reus

Per Berta Ruiz

La xiqueta cambrilenca Jasmine Serra en un dels curtmetratges
La xiqueta cambrilenca Jasmine Serra en un dels curtmetratges | Cristina Virgili

La jove cambrilenca Jasmine Serra Garcia, d'11 anys d'edat, s'està obrint camí dins del món de la interpretació. A la seva curta edat ja ha participat en gairebé una quinzena de curtmetratges, així com en diversos anuncis publicitaris. Actualment estudia sisè de Primària a l'escola Guillem Fortuny i rep classes d'interpretació a l'acadèmia Buenafuente's Actors de Reus que dirigeix Maite Buenfuente –germana del conegut presentador de televisió Andreu Buenafuente–. Li agrada el món de l'actuació, les arts escèniques, el cinema i el teatre i vol seguir amb la seva formació artística.

Dins de l'agència de representació La Farándula Actores

El seu pare, Gerard Serra, ha explicat a revistacambrils.cat com va sorgir aquesta vocació i quina ha estat fins ara la trajectòria de la Jasmine. Tal com ha comentat, "la Jasmine va començar a fer classes fa uns 5 o 6 anys, però va ser l'any passat que va demanar poder començar a fer coses més professionals. La vam presentar a una agència de representació de Barcelona –La Farándula Actores–, la van agafar i des d'aleshores no para de fer curtmetratges, anuncis... En un d'aquests va poder anar al Festival de Sitges i, en l'últim que ha fet va aparèixer amb Nacho Guerreros, actor de la sèrie La Que se Avecina. També ha treballat amb actors coneguts com Christian Guiriguet".

"La vam apuntar a una activitat de teatre de l'escola Guillem Fortuny i li va encantar. Va dir que volia seguir amb la seva formació i va ser quan vam trobar aquesta acadèmia d'actors i actrius de Reus"

Quan era més petita, tal com ha dit el seu pare, "va començar a fer diferents activitats: gimnàstica rítmica però no li agradava; hip hop però tampoc li va agradar, també va fer patinatge artístic que li va agradar més, però no del tot... Aleshores la vam apuntar a una activitat de teatre de l'escola Guillem Fortuny i li va encantar. Va dir que volia seguir amb la seva formació i va ser quan vam trobar aquesta acadèmia d'actors i actrius de Reus". Posteriorment, amb l'agència de representació, li van començar a sorgir projectes en diferents curtmetratges. "Molts d'aquests curts són projectes realitzats per estudiants d'escoles de cinema de Barcelona que demanen actors" ha dit Serra. 

Gerard Serra: "El que més li agrada és la interpretació, sobretot el món del cinema i del teatre"

Amb només 11 anys d'edat, la Jasmine ja té un extens currículum de participació en càstings. "De moment, això és el que vol i el que li agrada. Està tot el dia escrivint guions i també cantant. Des de fa uns mesos també ha començat a fer cant amb una noia de Cambrils, la Tanit Bono, que és cantant. És una mica 'novata' en això, però va millorant. També fa ballet per complementar, però el que més li agrada és la interpretació, sobretot el món del cinema i del teatre" ha dit el seu pare. De moment, encara no ha participat en cap projecte televisiu però l'any passat va estar a punt de ser seleccionada per a una sèrie de Disney, quedant entre les tres xiquetes que van arribar al càsting final.

"Quan es posa davant d'una càmera es transforma"

Tot i ser una xiqueta força tímida, tal com l'ha definit el seu pare, "quan es posa davant d'una càmera es transforma". Segons Serra: "en les distàncies curtes és més tímida, però quan està davant d'una càmera si ha de cridar, crida o si ha de fer el que sigui no li fa vergonya. Quan ha d'interpretar es posa en el paper. A més, a l'escola al·lucinen una mica, perquè després és una nena que no parla massa a classe. De fet, l'any passat es va presentar per a ser delegada de classe i es va preparar una mena de míting polític; la professora va al·lucinar" ha apuntat Serra.

En el seu camí dins d'aquest món interpretatiu, la xiqueta cambrilenca compta amb el suport dels seus pares. "De fet, nosaltres també hem sortit en alguns curts com a figurants" bromeja el seu pare. Actualment, la Jasmine té un parell de projectes previstos, un curtmetratge per al mes vinent i un altre per al següent.

A dalt, una imatge de la cambrilenca a un anunci publicitari d'una marca de colors i, a sota, una de les seves participacions a un curtmetratge (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article