Informació general

Empreses

L'anunciada dissolució de l'empresa municipal Ingesòl segueix sense concretar-se

Es tracta d'un tema pendent en mans de l'actual govern municipal i que des d'ERC es van encarregar de recordar a la darrera sessió plenària

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina
Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina | Cedida

La dissolució de l'empresa municipal Ingesòl segueix sense concretar-se. L'anterior govern municipal anunciava la seva intenció de dissoldre-la, el setembre de 2020, i integrar tots els seus serveis dins de l'organigrama de l'Ajuntament. El febrer de 2021, el govern va anunciar que estudiaria diverses fórmules per dur a terme la dissolució i, només dos mesos després –l'abril de 2021–, els grups que aleshores estaven a l'oposició qüestionaven que l'empresa municipal Ingesòl es fes càrrec del manteniment de les platges mentre el govern treballava en la seva dissolució. L'agost de 2021 també s'aprovava prorrogar l'encàrrec de gestió per a les dues llars d'infants municipals.

Es tracta doncs d'un tema pendent en mans de l'actual govern municipal i que des d'ERC es van encarregar de recordar a la darrera sessió plenària celebrada el passat 28 de gener. La portaveu del grup, Camí Mendoza, va comentar que, "sobre la dissolució de l'empresa Ingesòl tenim un calendari consensuat per les tres àrees implicades i per tots els seus tècnics. Aquests tràmits s'havien d'iniciar el tercer trimestre de 2021 i no sabem si han fet cap reunió per parlar aquest tema. Voldríem saber quin és el seu cronograma o la seva intenció al respecte. Han parlat de la liquidació de l'empresa Ingesòl?".

Oliver Klein: "Deixi'ns governar a nosaltres per posar el nostre accent, fer-ho amb cura, amb el temps oportú i que es pugui complir segons la legalitat vigent"

Sobre aquesta qüestió, l'encarregat de donar resposta va ser l'alcalde Oliver Klein. Segons va dir: "li confirmo que hi ha un planning sobre la dissolució d'aquesta empresa pública, però li puc dir que estem analitzant si podem acomplir els terminis tal qual. Hi ha condicionants jurídics, hi ha condicionants econòmics, hem tingut reunions i hi estem al darrere per fer-ho possible tant pel que fa al servei de l'Oficina Local d'Habitatge, com el servei de manteniment de les platges i les llars d'infants municipals. L'objectiu és arribar a la conformitat i la unanimitat que tots vam demostrar. Deixi'ns governar a nosaltres per posar el nostre accent, fer-ho amb cura, amb el temps oportú i que es pugui complir segons la legalitat vigent".

Comenta aquest article