Informació general

Aparcament

L'empresa concessionària de l'aparcament soterrat de la plaça de l'Ajuntament baixa les seves tarifes

El departament de Promoció Econòmica ha tancat un acord amb l'empresa, que oferirà descomptes en diferents abonaments, i així compensar el dèficit d'aparcament per les obres de la rambla

Per Berta Ruiz

Planta de l'aparcament soterrat de la plaça de l'Ajuntament
Planta de l'aparcament soterrat de la plaça de l'Ajuntament | Cedida

L’aparcament soterrat de la plaça de l’Ajuntament baixarà les seves tarifes per tal de compensar el dèficit d’aparcament que provocaran les obres de remodelació de la rambla de Jaume I. El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha tancat un acord amb l’empresa concessionària, Iridium, per poder oferir descomptes en els diferents abonaments, reduir el preu màxim per dia i instal·lar nova senyalització per indicar la ubicació de l'aparcament des de les diferents entrades al municipi.

Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica: "La direcció de l'empresa ha fet una proposta per poder oferir unes tarifes més competitives"

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha comentat a revistacambrils.cat que, "aquesta empresa té pàrquings arreu de l'Estat i un d'aquests és la concessió a l'aparcament de la plaça de l'Ajuntament. Vaig poder contactar amb la direcció de l'empresa i aquesta ha fet una proposta per poder oferir unes tarifes més competitives tot just ara que comencen les obres. S'oferiran unes 250 places per a qualsevol usuari que ho necessiti. Creiem que són unes tarifes molt bones i hi ha diferents opcions de contractació que estan molt bé. L'empresa amplia el ventall d'ofertes per a dies laborables –que pot convenir a molta gent– o per exemple per als caps de setmana –que pot anar bé a gent de Cambrils però també a visitants–. Volem que es posi en marxa el més aviat possible i, posteriorment es podrien mantenir aquests preus. Actualment el pàrquing no té massa rotació i l'empresa ha convingut arribar a una sèrie d'acord per establir aquesta tarifació i dinamitzar el moviment a l'aparcament".

Els nous preus 

El preu màxim per estacionar durant un dia sencer serà de 8 euros i es farà un descompte del 10% en els abonaments anuals de 24 hores al dia, 12 hores al dia i dies laborables. A més, es crearà un nou abonament de cap de setmana des de les 15 hores del divendres fins a les 7 hores del dilluns per un preu de 15 euros.

Preu màxim per dia (24 hores): 8 euros 

Abonament anual 24 hores al dia: 70 euros mensuals / 756 euros anuals 

Abonament anual 12  hores al dia: 40 euros mensuals / 432 euros anuals 

Abonament anual Dies laborables: 25 euros mensuals / 270 euros anuals 

Nou abonament Cap de setmana (del divendres a les 15h fins dilluns a les 7h): 15 euros

L’aparcament de la plaça de l’Ajuntament, que va obrir portes l’abril del 2012, té dues plantes i una capacitat total per 301 vehicles. L’entrada s’ubica davant de l’Hospital Lleuger i la sortida és a l’altra banda de la plaça, al costat de l’institut Cambrils.  

Per altra banda, el Departament d’Obra Pública preveu obrir una passera des de la plaça de l'Ajuntament fins a les places de Francesc Macià i Lluís Companys, que escurçarà la distància a peu entre el centre direccional i la zona turística i comercial del port.

Altres actuacions en aparcament

Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant l’ampliació de les places d’aparcament en zones properes i la creació d’aparcaments dissuasoris, que s’implementaran de manera progressiva segons les necessitats que sorgeixin durant les obres. Entre aquestes mesures, es preveu la reordenació i l'ampliació de les places del supermercat Aldi situat al vial del Cavet i del camí de la Creu; la creació de noves places al voltant del Teatre Auditori i la reorganització de l'espai per guanyar places d’aparcament als carrers de la Tramuntana i del Mestral.  

A més, s'activarà la zona blava l’aparcament del parc del Pescador i del Regueral per augmentar la rotació de vehicles i s’està estudiant la possibilitat de crear noves zones tarifades en alguns carrers propers del barri del Port. Les places d’aparcament de motos i de persones amb mobilitat reduïda de la Rambla de Jaume I es reubicaran en espais propers. 

Segons s'ha informat des del consistori, seguint la línia del pàrquing de la plaça de l’Ajuntament, altres aparcaments privats ubicats a la zona turística i comercial estan treballant per registrar noves tarifes a la baixa i properament anunciaran les seves ofertes. 

Aspecte de la rampa d'entrada de l'aparcament de la plaça de l'Ajuntament

 

Comenta aquest article