Tema del mes

Eleccions municipals 2007. Comença el compte enrere

Per Lluís Rovira i Barenys

Els set caps de llista de les formacions polítiques locals, fotografiats per a Revista Cambrils el 14 d’abril al Centre Cultural

Les vuitenes eleccions municipals des del restabliment de la democràcia ja estan a tocar. Un total de 19.593 cambrilencs podran exercir el seu dret a vot el proper 27 de maig.

La xifra d’electors continua incrementant-se. Ara fa quatre anys el cens electoral era de 17.026 electors, la qual cosa significa que s’ha produït un augment de poc més de 2.500 electors en aquests darrers quatre anys.


10 col·legis electorals i 30 meses

L’augment constant del cens es tradueix en l’augment progressiu de meses i col·legis electorals. En aquestes eleccions municipals es repeteix la distribució feta amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del passat mes de novembre. Hi haurà 10 col·legis electorals amb un total de 30 meses. Els col·legis estaran ubicats al Centre Cultural, que tindrà dues meses; al Centre Alba, amb quatre meses; a l’IES Cambrils, amb tres meses; al Centre Cívic del Nou Cambrils, amb tres meses; al Centre Les Basses, amb dues meses; al Cinema Rambla, amb quatre meses; al CEIP Cambrils, amb dues meses; al local del número 26 del carrer de Colom, amb dues meses; a l’Escola d’Hoteleria, amb dues meses, i al CEIP Guillem de Fortuny, amb sis meses.

Set candidats a l’alcaldia

Igual que ara fa quatre anys, a Cambrils hi ha set candidatures que concorren a les eleccions municipals. Sis dels partits que es presenten són els mateixos. L’únic canvi és que l’ACI ja no hi és i en canvi qui es presenta per primera vegada és la llista de Ciutadans.

On hi ha hagut més renovació ha estat al capdavant de les llistes. Només hi ha tres candidats que repeteixin respecte a ara fa quatre anys, que són Robert Benaiges (PSC), Xavier Martí (PLIC) i Salvador Matas (ICV). Els altres quatre, Mercè Dalmau (CiU), Carme Cros (PP), Joan Recasens (ERC) i Pedro Altés (Ciutadans), són nous.

L’alcalde del 2007-2011

A diferència d’altres municipis, a Cambrils s’ha produït una gran mobilitat al govern municipal. Al llarg de les diferents legislatures s’han fet efectius tot tipus de pactes entre partits, la qual cosa ha propiciat una successió d’alcaldes. De l’any 1979 al 1983, l’alcalde de Cambrils va ser Josep M. Queral; del 1983 al 1987 ho va ser Joan Mas; del 1987 al 1991 Josep M. Panicello; del 1991 al 1995, Josep Pedrell; la legislatura del 1995 al 1999 va ser compartida per Josep M. Panicello (1995-1997) i Robert Benaiges (1997-1999); del 1999 al gener de 2003, l’alcalde va ser Joan Serra; els darrers cinc mesos d’aquella legislatura, fruit d’una moció de censura, l’alcalde va ser Robert Benaiges, que també ha estat l’alcalde d’aquest darrer mandat 2003-2007.

Comenta aquest article