Informació general

Política

Oliver Klein destaca «les ganes de treballar de tots els components del govern municipal» en el balanç dels primers cent dies

L'alcalde i els portaveus dels diferents grups polítics van repassar les obres que s'han de fer fins a finals de mandat i van destacar l'entesa que han trobat entre els treballadors municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

David Chatelain, Juan Carlos Romera, Oliver Klein, Josep M. Vallès i Enric Daza, ahir, al port
David Chatelain, Juan Carlos Romera, Oliver Klein, Josep M. Vallès i Enric Daza, ahir, al port | Lluís Rovira i Barenys

El govern municipal va fer un balanç dels seus primers cent dies de mandat en un acte davant la premsa i que va servir per a repassar els temes ja habituals i posar sobre la taula algun tema "pendent" com és el de la finalització de les obres del teatre auditori. L'alcalde, Oliver Klein, va començar destacant la composició diversa de l'equip de govern i "les ganes de treballar de tots els seus components". En aquest sentit va dir que són conscients de que tenen un any i mig per tirar endavant els projectes que ja estaven encarrilats i fer-ne d'altres. Klein també va voler destacar la tasca feta amb el gruix de treballadors municipals, "són 411", va dir, en el sentit de buscar la seva complicitat per tirar endavant els projectes. També es va referir a la recent campanya de Nadal, "que l'hem potenciat i ha sigut més forta que en anteriors ocasions" i a la recent elaboració i aprovació inicial dels pressupostos municipals, "que s'ha retardat perquè hi havia temes supramunicipals, com el de l'impost de plusvàlua, que han impedit fer més via". Referint-se als pressupostos, Klein va remarcar que "són els del nou govern". I abans d'entrar a detallar els projectes, l'alcalde va tenir un recordatori per l'anterior equip de govern  de qui va dir que "estaven més preocupats per quedar bé davant el seu partit i els seus votants".

L'alcalde també va fer una pinzellada a altres teme com és el del celler de la Cooperativa Agrícola, adquirint recentment per l'Ajuntament, i del que va dir "ha de ser un centre neuràlgic i que tindrà diferenmts funcions entre els que s'hi incorporarà el tema gastronòmic". També es va referir a les darreres informacions sobre el tramvia del Camp de Tarragona i a l'espai ampli que quedarà un cop no hi hagi les vies del tren, al costat del carrer de la Verge de Montserrat.

Els portaveus dels grups que conformen el govern municipal també es van pronunciar sobre aquests primers dies del nou govern municipal. Juan Carlos Romera, de Ciutadans, es va referir al diàleg entre les forces polítiques, "hem parlat i hem cedit", va dir i també va voler destacar que "els treballadors de l'Ajuntament han assumit el repte d'acompanyar-nos. El regidor del PP, David Chatelain, va incidir en el fet que en l'anterior mandat "hi havia un dèficit de presa de decisions, es notava en tot. Quan vam parlar les forces del nou govern ho teníem tots clar, volíem prendre decisions ràpides i decisives. L'executabilitat és el tret característic del nostre pacte".

El portaveu del PSC, Josep M. Vallès, va posar l'exemple dels darrers pressupostos municipals per dir que no s'havia donat el cas de que cadascú tirés cap el seu cantó en aquesta elaboració, "això ens dóna força i energia per tirar endavant". També es va referir a les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I i va dir que "no ens tremolaran les cames, d'aquí a dos anys ja ningú s'enrecordarà dels problemes".

L'enderroc de l'antiga estació

L'alcalde va explicar que ja s'havien demanat els permisos a Adif per a l'enderrocament de l'edifici de l'antiga estació de tren. Recordem que al pressupost municipal es contempla una partida de prop de 50.000 euros per a fer aquest enderroc. A hores d'ara falta fer el projecte de demolició i la contractació de l'empresa que ho faci efectiu. Segons l'alcalde, "l'argument d'obrir aquest espai al mar és prioritària a mantenir l'edifici" i també es va referir als costos que suposa mantenir obert un nou equipament atenent que a Cambrils "tenim molts altres edificis".  Klein també va dir que havia rebut totes les parts, tant els que estan a favor de l'enderroc com els que volen la seva preservació, però que la decisió del govern és ferma.

La remodelació de la Rambla de Jaume I

Oliver Klein es va referir a les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I com un tema pendent "que els anteriors governants, des de fa més de 10 anys, havien tingut por d'afrontar". Klein va qualificar aquestes obres de "difícils i complexes" però que s'ha treballat per tractar tots els detalls, "el que més ens preocupa és garantir l'entrada a les cases i als comerços, ara bé el que sí que perjudicaran les obres és que no hi haurà circulació de vehicles durant uns mesos".

L'Avinguda de l'Esport

Referent a la construcció de l'avinguda de l'Esport, l'alcalde va dir que l'obra que connectarà l'estació de tren amb la carretera de Montbrió ja compta amb la previsió de la nova rotonda de la carretera de Montbrió i del pont que ha de salvar el barranc de la Mare de Déu del Camí i va afegir que, a més, la urbanització d'aquest espai "permetrà completar l'urbanisme d'aquesta zona.

Comenta aquest article