Informació general

Infraestructures

La solució a l'acabament de les obres de l'auditori podria estar en mans de la iniciativa privada

L'alcalde va dir ahir que la solució tant podria venir de la mà de la iniciativa privada, que ja ha mostrat l'interès, o bé de la part pública que es materialitzaria a mig termini

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de l'estructura de l'auditori des de la zona de les vies del tren, ahir al matí
Aspecte de l'estructura de l'auditori des de la zona de les vies del tren, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde, Oliver Klein, va assegurar que el govern municipal "és molt a prop de trobar una solució a l'acabament de les obres de l'auditori" i que, a més, "suposaria un rendiment no només per a Cambrils sinó també pel territori". Klein va afegir que es contempla el Teatre Auditori amb Palau de Congressos i "amb el que s'hi pugui afegir" comptant, a més, que l'espai que actualment ocupa l'estació d'autobusos es pugui fer servir per a aquests possibles nous usos. L'alcalde també va suggerir que ara per ara es contemplen dues possibles opcions, una que ve de la part privada i que no precisaria de subvencions i l'altra que seria la possibilitat de tirar-ho endavant des de l'Ajuntament acollint-se a subvencions de les administracions. Segons Klein, "volem afrontar aquest tercer gran projecte", després de la remodelació de la Rambla de Jaume I i la construcció de l'avinguda de l'Esport, però que es materialitzaria "a partir del 2023".

Gairebé 12 anys d'aturada de les obres

L'Auditori va quedar aturat després de realitzar-se la primera fase de les obres que va donar com a resultat la construcció de l'estructura de formigó. Faltava tirar endavant la finalització de les obres en una segona fase que ja no es va realitzar i des de llavors, cap a finals de 2010, l'estructura ha quedat en estat d'abandó. Tot i que hi ha una tanca perimetral d'obra per bona part del seu contorn i una tanca metàl·lica a la part de les vies, queda un espai per on moltes persones, des de la zona de les vies del tren, han accedit a l'interior de l'edifici a fer-hi estada o be a realitzar pintades i grafitis. Actualment hi ha una okupació de l'edifici amb un nombre indeterminat de persones que s'hi ha establert.

Comenta aquest article