Societat

Commemoració

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebra el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau

Un any més, el centre s’adhereix a la commemoració d’aquesta jornada que recorda l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi

Per Redacció

Un moment de l'acte que es va dur a terme ahir al centre
Un moment de l'acte que es va dur a terme ahir al centre | Cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va celebrar, ahir, el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Un any més, el centre s’adhereix a la commemoració d’aquesta jornada que recorda l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Durant la setmana anterior es van dur a terme diferents reflexions sobre homes i dones que han defensat la pau, com per exemple, Gandhi, el Cardenal Vidal i Barraquer o Rosa Parks, entre d’altres. Valors com la tolerància, la solidaritat, la justícia, la igualtat o els drets humans han estat motiu de treball.

Els actes centrals de la celebració van tenir lloc aquest dilluns als patis dels edificis Vedruna i la Salle ja que les activitats es van dur a terme per etapes. L’acte es va iniciar amb una presentació en la què es va explicar l’origen del Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Després l’alumnat de Música de 4t d’ESO va interpretar l’Himne de l’Alegria entre d’altres peces. També es van fer diferents coreografies preparades per diferents alumnes d’ESO.

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer en tant que escola verda, també va dedicar la proposta didàctica per al DENIP treballant des de l’aula i fent reflexió sobre l’actual situació d’emergència climàtica.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Des de l’any 1964, a través del DENIP escoles d’arreu del món commemoren el dia 30 de gener la mort del pacifista Mahatma Gandhi. L’objectiu d’aquesta diada és promoure la cultura de la pau, la no-violència i la resolució pacífica dels conflictes entre infants i joves.

Diferents imatges de la celebració, al pati de l'edifici Vedruna

 

Comenta aquest article