Informació general

Detencions

Desarticulen una organització criminal dedicada a la producció massiva de marihuana amb una plantació «indoor» a Cambrils

En el decurs de la investigació es van localitzar cinc plantacions interiors a Cambrils, Flix i la Bisbal del Penedès i es va determinar que l'organització tenia ramificacions a Tarragona, Calafell i el Vendrell

Per Redacció

Imatge de la plantació indoor de marihuana a Cambrils
Imatge de la plantació indoor de marihuana a Cambrils | Cedida

La Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la policia francesa i les policies locals de Cambrils i Calafell han desarticulat una organització criminal dedicada a la producció massiva de marihuana a la demarcació de Tarragona, que posteriorment es venia a França. La banda tenia ramificacions a diferents municipis de la província com Cambrils, Tarragona, el Vendrell, Calafell, Flix i la Bisbal del Penedès. A Cambrils es van produir dues detencions i es va desarticular una plantació de cànnabis cultivat "indoor" a la plata soterrània de l'habitatge situat a la zona de Jardins de Vilafortuny .

L'organització va ser detectada a meitats de l'any 2021. Donat el volum d'ubicacions detectades, la Guàrdia Civil va requerir la col·laboració de les policies locals de Cambrils i Calafell, així la col·laboració amb la policia francesa. De fet, la gran majoria dels membres de l'organització tenen nacionalitat francesa, tot i que són d'origen albanès. També es va detectar que el destí final de la marihuana era França i d'altres països europeus. Gràcies a la investigació es van localitzar diferents plantacions que eren custodiades per membres de l'organització. A més, les vigilàncies que es van dur a terme van permetre definir l'estructura jeràrquica i els diferents rols que tenia cada membre del grup. Tots ells estaven dirigits per la figura d'un líder, un individu d'origen albanès i nacionalitat francesa, resident a Calafell.

Ampli i complex desplegament policial aquest passat 26 de gener

Durant la matinada d'aquest passat dimecres 26 de gener es va desplegar un complex i ampli dispositiu de 200 agents pertanyents a diferents unitats especialitzades. També es va comptar amb suports aeris, unitats canines, les patrulles policials dels diferents municipis i tècnics de l'empresa Endesa perquè l'organització estava connectada a la xarxa de subministrament elèctric de forma fraudulenta. Es va comprovar que els cinc punts de subministrament irregular va originar un frau a la companyia subministradora de 253.000 euros amb un consum equivalent al de 234 habitatges.

La droga decomissada tindria un preu de mercat d'uns 4,5 milions d'euros

En l'operatiu, es van detenir quinze persones –una d'elles en territori francès– i es van decomissar 18.695 plantes de marihuana en diferents estats de creixement; 2,5 kg de cabdells i 73,5 quilos de marihuana ja envasada; 14.560 euros en metàl·lic, així com una quantitat indeterminada de moneda britànica, albanesa i dels Estats Units. Un dels integrants de l'organització va ser detingut per la policia francesa a Perpinyà, el passat 22 de desembre, amb 25 quilos de marihuana. Segons els agents, la droga decomissada tindria un preu de mercat d'uns 4,5 milions d'euros.

Els arrestats estan acusats de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i frau elèctric i han quedat a disposició del jutjat número 3 de Reus.

Comenta aquest article