Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Formació

Gairebé una quarantena de persones s'inscriuen als cursos de català presencials de l'Hospitalet de l'Infant

Destaca la bona acollida que ha tingut el curs oral Ep! Escolta i Parla, que s’ha ofert per primera vegada a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic

Per Redacció

Imatge de les persones inscrites al nou curs de català oral
Imatge de les persones inscrites al nou curs de català oral | Cedida

Gairebé 40 persones s’han apuntat als cursos de català presencials que s’han ofert a l’Hospitalet de l’Infant per aquest segon trimestre: un Bàsic 1, un Bàsic 2 i, com a novetat, el curs oral de català Ep! Escolta i Parla. Aquests cursos, amb certificació oficial, els està impartint ja el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament.

El curs Bàsic 1 i el nou curs oral són els que han atret més alumnes (16 i 15, respectivament). El curs Ep! Escolta i Parla s’adreça a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. Es preveu que els i les aprenents que cursin aquesta acció formativa podran tenir la mateixa competència oral que l’alumnat que hagi acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

Les classes van començar el passat l’11 de gener, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, i finalitzaran a mitjan de març.

Cursos en línia

D’altra banda, un total de 6 veïns i veïnes del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han inscrit als cursos en modalitat en línia que el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha posat a l’abast també per aquest trimestre. En concret, s’han apuntat als cursos Bàsic 1, Bàsic 2, Intermedi 1 i Suficiència 3.

Comenta aquest article