Esports

Excursionisme

El Centre Excursionista Cambrils és l'encarregat del manteniment d'un tram del GR-192

Des de fa un parell d'anys i mig, s'encarrega de fer el manteniment del tram entre Cambrils i l'ermita de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-roig del Camp

Per Redacció

Senyalització d'un tram del GR-192
Senyalització d'un tram del GR-192 | Cedida

El Centre Excursionista Cambrils és, des del 24 de juliol de 2019, l'entitat encarregada de mantenir el primer tram del GR-192, el Camí del Vent, que va des de Cambrils a l'ermita de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-roig del Camp. El Camí del Vent és el sender que uneix Cambrils amb Amposta en un traçat d'un centenar de km. Cada any el centre organitza sortides d'inspecció, senyalització i manteniment en general, que es publiquen al web i a la pàgina de Facebook de l'entitat. A finals d'any, s'eleva un informe de les activitats realitzades i incidències a la secció corresponent de la FEEC, que proporciona o subvenciona el material emprat per a aquestes tasques (etiquetes i pintura específica). El Club Excursionista Cambrils compta amb 6 socis formats en manteniment de senders per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), una xifra que el centre compta que podrà augmentar de mica en mica.

D'altra banda, l'entitat excursionista cambrilenca considera "molt important que la comunitat conegui i valori la importància de la senyalització dels senders, que permet que moltes persones puguin conèixer l'entorn i gaudir-ne amb plena seguretat" i en destaca la feina que fan els responsables del manteniment, "la gent ha de saber que, darrere de tot això, hi ha una feina que realitzen les entitats excursionistes del territori. Aquest és un dels motius pels quals és necessari que la gent es federi, per poder donar continuïtat a aquesta tasca cabdal."

 

 

Comenta aquest article