Informació general

Gastronomia

Es presenta el calendari gastronòmic 2022 amb el Concurs Provincial de Tapes com a gran novetat

Aquest matí s'ha presentat el calendari físic –editat per vuitena vegada– que recull totes les jornades gastronòmiques que se celebraran al llarg de l'any

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del calendari gastronòmic, aquest matí. D'esquerra a dreta: Fernando Sarasa, Juan Carlos Romera, Oliver Klein, Yolanda Burgos i Xavier Martí
Roda de premsa de presentació del calendari gastronòmic, aquest matí. D'esquerra a dreta: Fernando Sarasa, Juan Carlos Romera, Oliver Klein, Yolanda Burgos i Xavier Martí | Berta Ruiz

El calendari gastronòmic 2022 arriba amb vuit propostes gastronòmiques i l'organització, per primera vegada, del Concurs Provincial de Tapes com a gran novetat d'enguany. Aquest matí s'ha presentat el calendari físic –editat per vuitena vegada– que recull totes les jornades gastronòmiques que se celebraran al llarg de l'any. La roda de premsa ha anat a càrrec de l'alcalde Oliver Klein, la regidora de Turisme Yolanda Burgos, el regidor de Promoció Econòmica Juan Carlos Romera, el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils Xavier Martí i el representant de la Cooperativa Agrícola Fernando Sarasa. Han excusat la seva absència des de la Confraria de Pescadors.

Així doncs, les jornades programades són les següents:

17es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils: De l'11 al 27 de febrer

8es Jornades "Encarxofa't" a Cambrils amb molt de gust: De l'11 al 27 de març

9es Jornades Gastronòmiques del Romesco: Del 6 al 22 de maig

Concurs Provincial de Tapes: Del 23 al 25 de maig

10a La Mar de Tapes de Cambrils: Del 10 al 19 de juny

12a Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al país del vi": Del 7 al 12 d'octubre

9es Jornades de l'Oli Nou d'Oliva Verge Extra: Del 28 d'octubre al 6 de novembre

9es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos: Del 4 al 20 de novembre

En aquesta presentació, l'alcalde Oliver Klein ha posat en valor la implicació dels diferents sectors que fan possible l'organització de totes aquestes jornades, des dels productors del sector primari –la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors–, la formació a través de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, els professionals de la restauració i la unió del sector públic i privat. Oliver Klein ha destacat la fortalesa de les jornades que es proposen, algunes de les quals ja compten amb una llarga trajectòria i una plena consolidació. L'alcalde també ha posat en rellevància la promoció dels productes de proximitat com són la galera, la carxofa, l'oli, el romesco o els fideus rossos.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha comentat que aquest vuitè calendari gastronòmic ve marcat per la tradició, però també per la innovació. Segons ha dit, "aquesta agenda gastronòmica té els objectius d'incrementar l'afluència de visitants, promocionar els nostres productes i també reforçar la marca 'Cambrils gastronomia'.

Organització del Concurs Provincial de Tapes

La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, també ha mostrat molt engrescada d'encetar un nou calendari sobre el qual s'ha treballat per tal de promocionar la producció local de qualitat, així com tots els professionals que hi ha al darrere i ha comentat que el ventall de jornades és el resultat d'una feina transversal per part dels departaments de Promoció Econòmica i de Turisme. La regidora de Turisme ha donat detalls d'una de les principals novetats d'enguany com serà el Concurs Provincial de Tapes, que donarà cabuda a les propostes culinàries d'arreu de la demarcació tarragonina des del Camp de Tarragona fins les Terres de l'Ebre. Qui en resulti guanyador podrà participar al concurs estatal que tindrà lloc a Valladolid.

Unió del sector primari i de la restauració local

Per part de la Cooperativa Agrícola, Fernando Sarasa ha posat en valor de qualitat dels productes de l'horta cambrilenca, així com el seu oli, els quals s'exporten per molts països. Ha remarcat la importància de promocionar el producte de quilòmetre zero i fer-ho en un lloc privilegiat com és Cambrils. Finalment, Xavier Martí de l'Associació d'Hostaleria ha comentat que Cambrils segueix sent un referent a nivell gastronòmic i ha lloat la qualitat culinària que s'hi ofereix. També ha destacat la consolidació de moltes de les jornades gastronòmiques que s'organitzen –sent les de la galera les més destacades– i s'ha mostrat optimista de cara a les bones previsions que s'esperen.