Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis reclamen la República Catalana lliure de privilegis

En la concentració d'ahir es va fer referència als sous que s'han conegut de funcionaris del Parlament de Catalunya acollits a les "llicències per edat"

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir, va venir marcada per la previsió de de les properes trobades a realitzar i, també, per la clara referència a les "llicències per edat" que aquesta setmana s'han conegut arran de l'article del diari Ara en el que es detallaven els sous de 21 persones, molt alts, i sense que els beneficiaris d'aquests sous compareguin als seus llocs de feina. En un moment de les proclames, la portaveu del col·lectiu va rebutjar aquests fets i va dir que la República Catalana que volem no ha de contemplar aquests privilegis.

En un altre ordre de coses, les Àvies i Avis van recordar que aquest primer diumenge de febrer es reprendrien les concentracions quinzenals dels diumenges al port i que de cara al quart aniversari de l'inici de les concentracions de les Àvies i Avis a Cambrils, que serà a meitats del proper mes de febrer, ja s'ha contactat amb diferents convidats. D'altra banda, a l'inici de la concentració es va donar compte de la visita que un grup d'avis i àvies, format per gent del col·lectiu cambrilenc i de Mont-roig del Camp, havien anat a fer una visita a l'oficina europarlamentària dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, a Barcelona. després de tots els avisos i recordatoris, es va iniciar l'acte amb el cant de l'Estaca al que van seguir les proclames i càntics habituals i es va cloure l'acte amb el cant dels Segadors.

El grup d'Àvies i Avis, a l'oficina europarlamentària de Barcelona / foto: cedida

 

Comenta aquest article