Societat

Solidaritat

La campanya #Cambrilspelsvalents recapta 200.000 euros durant l'any 2021 en favor de l'Hospital Sant Joan de Déu

Per Redacció

L'alcalde Oliver Klein amb l'agent Sito Cano
L'alcalde Oliver Klein amb l'agent Sito Cano | Cedida

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el responsable de la campanya de la campanya solidària #Cambrilspelsvalents, l’agent de la Policia Local Sito Cano, s’han reunit per fer balanç de les accions portades a terme el 2021 i continuar treballant en la lluita contra el càncer infantil. L’alcalde ha posat en valor la tasca realitzada durant els últims 3 anys, destacant especialment les xifres d’aquest 2021, i ha anunciat que durant el 2022 es dobla el compromís solidari perquè des de #Cambrilspelsvalents també es donarà suport a les accions per recaptar fons per l’ELA. 

Aquest passat 2021 la campanya ha batut el seu propi rècord i ha lliurat 200.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu per fer realitat el Pediatric Cancer Center, que serà l’hospital oncològic infantil més gran d’Europa. L’agent Sito Cano ha explicat que enguany cal destacar que, a les activitats habituals, s’hi a sumat la recaptació d’iniciatives com "Deixa’t prendre el pèl" o un torneig solidari organitzat pel Tennis Monterols amb motiu del cas d’una nena cambrilenca.

Venda de productes solidaris

D’altra banda, aquest 2021 s’han començat a vendre dessuadores gràcies a l’empresa cambrilenca Zona Rètols i bufs en versió licra o pelfa amb la col·laboració de la botiga El Didal, que s’han enviat arreu de Catalunya. Les dessuadores han tingut molta acceptació i des de l’octubre ja se s’han venut 1.300 amb 15 colors diferents. A més, es continuen venent els escuts inicials, les mascaretes (s’ha arribat a la xifra de 35.000 des de l’inici de la pandèmia) i els rellotges d’activitat. Els productes solidaris es poden aconseguir a Zona Rètols, al quiosc Carlin, a la perruqueria Ell i Ella o a través de l’Instagram @cambrilspelsvalents. 

Properes accions

Les properes accions de la campanya a Cambrils són un campionat solidari al club Pàdel Cambrils el dia 12 de febrer (tres dies abans del Dia Internacional del Càncer Infantil) i les sessions de fotos d’estudi solidàries que oferirà la fotògrafa Àngels Matamoros el cap de setmana del 19 i 20 de febrer a Criteri Fotogràfic. L’artista també col·laborarà en la campanya realitzant les fotografies a una nena amb càncer de Cambrils que serà la nova imatge de #Cambrilspelsvalents.

La campanya dels escuts solidaris es va impulsar el 2017 des dels cossos de la Policia Local de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Santa Susanna. Un any més tard s’hi va sumar la Policia Local de Cambrils i actualment compta amb la col·laboració de més de 180 cossos de policia municipal, protecció civil, policia portuària i IPA de Catalunya, Astúries, Illes Balears i Euskadi. 

Cambrils, el que més diners ha recaptat fins ara

Fa quasi un any, l’agent Sito Cano, impulsor de la campanya a Cambrils, es va incorporar a la direcció de la campanya, juntament amb els caps de Policia de Caldes de Malavella i Sant Celoni. Cal destacar que Cambrils és un dels cossos més implicats en la campanya i el que més diners ha recaptat fins ara. Concretament, en els més de 3 anys que fa que la Policia Local es va unir a la iniciativa, a Cambrils s’han recaptat prop de 160.000 euros. Properament es farà pública la xifra global de la campanya amb el lliurament d’un nou xec a l’hospital.

Comenta aquest article