Informació general

Política

ERC i JxC fan balanç: «Portem 100 dies d'inoperància i desgovern; transparència zero, descoordinació i improvisació»

Els dos grups de l'oposició han protagonitzat una roda de premsa, aquest matí al Centre Cultural, en la què han fet balanç dels 100 primers dies de l'acció del nou govern

Per Berta Ruiz

Regidors d'ERC i JxC en la roda de premsa, aquest matí, al Centre Cultural
Regidors d'ERC i JxC en la roda de premsa, aquest matí, al Centre Cultural | Berta Ruiz
Els dos grups de l'oposició, ERC Cambrils i Junts x Cambrils, han protagonitzat una roda de premsa, aquest matí al Centre Cultural, en la què han fet balanç dels 100 primers dies de l'acció del nou govern municipal. Aquesta ha anat a càrrec dels dos portaveus d'ambdues formacions, Camí Mendoza i Lluís Abella, que han estat acompanyats dels seus companys regidors Cinta Ballesté, Jaume Gila, Eduard Pellicer, Alejandro Garcia i Marta Borràs. Tant ERC com JxC han qualificat aquests primers 100 dies de govern amb paraules com "falta de rumb, falta de transparència, improvisació, continuisme, desgovern o descoordinació".

Camí Mendoza (ERC): "L'únic que volia el senyor Klein era aconseguir l'alcaldia; era el seu objectiu personal i el va aconseguir"

La portaveu d'ERC, Camí Mendoza, ha estat la primera en intervenir. En primer lloc, la regidora ha criticat que encara no els ha arribat cap proposta de pressupost per al 2022 i que "tampoc no hi ha rastre del PAM". Segons Mendoza, "el govern ha de presentar el seu PAM a la ciutadania per tal de plasmar-hi les seves idees i projectes i així dur a terme les seves accions de ciutat. Aquest document que plasmi les principals línies estratègiques i el rendiment de comptes hauria de ser previ al pressupost, però encara no tenim ni una cosa ni l'altra". La portaveu d'ERC ha insistit que, "avui voldríem dir la nostra sobre les accions que ha fet el nou govern, però encara no en tenim cap; no han verbalitzat cap acció que vulguin impulsar". En aquest punt, Mendoza ha reiterat que, "encara no veiem justificada la moció de censura perquè no s'ha produït cap canvi en la línia d'accions. L'únic que volia el senyor Klein era aconseguir l'alcaldia; era el seu objectiu personal i el va aconseguir".

Camí Mendoza: "Rumb zero, transparència zero; això provoca descoordinació i improvisació general"

"Rumb zero, transparència zero; això provoca descoordinació i improvisació general" ha reiterat Mendoza. La regidora d'ERC ha argumentat que l'actual govern segueix tots els projectes que es van encetar per part del govern anterior –"un continuisme total"– i que encara no ha presentat cap nova proposta. S'ha mostrat preocupada per l'avanç d'alguns projectes anunciats com la remodelació de la rambla de Jaume I i, principalment, les obres de l'avinguda de l'Esport ja que, aquestes estan subjectes a dues subvencions i caldria començar i acabar l'obra abans del tercer trimestre de l'any per tal de no perdre aquests ajuts econòmics. D'altra banda, Mendoza també ha criticat les presses que té l'actual govern per enderrocar l'edifici de l'antiga estació de tren i que no se'ls acceptés fer una consulta popular per preguntar sobre el futur de l'espai. La portaveu d'ERC també s'ha mostrat preocupada per la situació de "limbe" del departament de Cultura; pel canvi en la defensa lingüística del català o del paper ambigu que juguen els dos regidors no adscrits, Joan M. Artigau i Patricia de Miguel que, "no estan ni al govern ni a l'oposició".

Lluís Abella (JxC): "Portem 100 dies d'inoperància i de total desgovern"

Per la seva part, el portaveu de JxC, Lluís Abella, ha qualificat com a "desgovern" aquests primers 100 dies de l'actual govern. En la mateixa línia que Mendoza, el portaveu de JxC ha explicat que "si haguéssim de valorar o avaluar les tasques realitzades per aquest nou equip, ja podríem aixecar-nos i marxar, perquè res de res; portem 100 dies d'inoperància i de total desgovern. L’única acció política és tirar endavant les mateixes iniciatives ja engegades des del govern anterior. Projectes que estaven en fase d’execució quan vam ser apartats bruscament del govern; decidits, redactats, i sobretot i el més important dotats econòmicament. Del pressupost pel 2022, que també l’havíem treballat anteriorment, seguim esperant la seva aprovació. Això ens provocarà anar amb pressupost prorrogat aquest 2022 fins que s’aprovi. I, de retruc, veurem com s’incrementen els terminis a l’hora de poder atendre els pagaments dels proveïdors. Això és greu".

Abella ha afegit que, "aquest govern només es preocupa de sortir a les fotos, alguns d’anar a actes que fins ara mai hi havien anat; d’altres ni això. I no ha comunicat què faran en aquest any i mig que els hi queda i quines són les seves intencions de futur, si es que en tenen alguna... Per tant la pregunta és obligada: pensen utilitzar el nostre Pla d’Acció Municipal? O la incapacitat que mostren és tant gran que ni això són capaços de consensuar? Quin són els seus grans eixos estratègics? Els nostres?".

Lluís Abella: "És la viva imatge d’un grup de gent que, moguts per la seva ambició de tenir una cadira i despatx propi, governen Cambrils sense rumb"

Aquesta, segons el portaveu de JxC "és la viva imatge d’un grup de gent que, moguts per la seva ambició de tenir una cadira i despatx propi, governen Cambrils sense rumb. La gent de L'NMC, un partit que s’han empeltat de l’ADN del seu líder, un ADN ple de mentida, engany i falsedat, amb un extens currículum que l’avala ple de traïdories polítiques. El PP amb una necessitat imperiosa de protagonisme. Ciutadans, un partit residual que va a la deriva i que viu de la invenció de conflictes inexistents, com és el cas recent de la llengua. Dos regidors no adscrits que continuen navegant sense cartera assignada, unes altres víctimes enganyades per l’alcalde. Per cert, encara esperem que en algun ple s’expliqui obertament a la ciutadania i als partits de l’oposició quina és la situació d’aquests regidors. I per últim, el PSC, que sent el partit que compta amb més regidors al govern, han perdut la seva cap de llista per les conegudes desavinences amb l'alcalde, i no han sabut ni aconseguir la primera tinença d’alcaldia que els pertocaria; han passat a ser uns autèntics comparses".

Per cloure la seva intervenció, Abella ha expressat: "si des de Junts per Cambrils hem d’avaluar l’acció política del nou govern de Cambrils durant aquests 100 primers dies, la nostra nota seria un suspens o molt deficient, atès que fins a dia d’avui i com a nou govern no hem vist cap acció, ni destacable, ni no destacable. Cap! Tal com ja vaig apuntar en el seu dia viuran de la feina de l'anterior govern".

Roda de premsa a càrrec de la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, i el portaveu de JxC, Lluís Abella (foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article