Societat

Festes

La celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni s'ajorna fins al proper mes de març

Si es manté la missa d’aquest proper diumenge, 16 de gener, a les 11:30 hores a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí i la posterior benedicció dels animals al pati

Per Redacció

Imatge de la benedicció dels animals al pati de l'Ermita, el 17 gener de l'any passat
Imatge de la benedicció dels animals al pati de l'Ermita, el 17 gener de l'any passat | Berta Ruiz

La celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni s'ajorna fins al proper mes de març. Amb motiu de l’evolució de la pandèmia i l’augment dels contagis, l’Ajuntament, la Cooperativa Agrícola i les hípiques participants, han decidit ajornar els actes populars de la Festa de Sant Antoni fins al mes de març, després de valorar el risc de les aglomeracions que es podrien produir per veure els Tres Tombs pels carrers de la Vila o participar a l’esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola.

En canvi, sí es mantindrà la missa d’aquest proper diumenge, 16 de gener, a les 11:30 hores a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí. Posteriorment es farà la benedicció d’animals a l’exterior. Les persones que hi vulguin assistir hauran de portar mascareta, respectar les distàncies i seguir totes les indicacions de seguretat.   

Festa en honor al patró dels animals domèstics i de treball

La Festa de Sant Antoni se celebra en honor al patró dels animals domèstics i de treball, que protegeix als animals de trencadures i malalties i garanteix la fertilitat i el guariment del bestiar. Aquesta tradicional festa de la pagesia rememora el passat agrícola de Cambrils, quan els cavalls, les mules i els ases eren indispensables per a les feines del camp i el transport de persones i mercaderies.

La celebració sol coincidir amb un moment clau per al cicle agrícola, en el marc de la setmana dels barbuts, que es considera la més freda de l’any i aplega les festivitats de tres sants amb barba: Sant Pau Ermità (15 de gener), Sant Antoni Abad (17 de gener) i Sant Maür (18 de gener). Però enguany haurà d’esperar que millori la situació sanitària i es puguin recuperar els actes tradicionals. 

L’Apunt

v

Comenta aquest article