Informació general

Rebombori per les declaracions de l'excomissari Villarejo; es convoca una concentració a la plaça de l'Ajuntament, aquest divendres al vespre

Un comunicat signat per l'ANC Cambrils, CDR Cambrils, Àvies i Avis per la Independència i el Casal Popular El Polvorí reclama als grups municipals del PSC, CS i PP "que trenquin la disciplina de partit i es posicionin al costat del poble de Cambrils"

Per Redacció

Concentració antifeixista davant el Memorial cambrilenc, el 18 d'agost de 2020
Concentració antifeixista davant el Memorial cambrilenc, el 18 d'agost de 2020 | Lluís Rovira i Barenys

 Les declaracions de l'excomissari Villarejo continuen aixecant polseguera a la nostra població. Un comunicat signat per l'ANC Cambrils, CDR Cambrils, Àvies i Avis per la Independència i el Casal Popular El Polvorí reclama als grups municipals del PSC, CS i PP "que trenquin la disciplina de partit i es posicionin al costat del poble de Cambrils i de les víctimes". Els hi reclamen que es posin al costat de la veritat "i si no és així que presentin la dimissió del seu càrrec.

D'altra banda, els grups que signen el manifest també convoquen la ciutadania a una concentració a la plaça de l'Ajuntament, per aquest divendres 14 de gener a les 19.30 h.

Comunicat després de les declaracions de l’excomissari Villarejo

Les declaracions de l’11 i 12 de gener per part de l’excomissari de la policia espanyola, José Manuel Villarejo, a l’Audiència espanyola en que implica el CNI en els atemptats del 17A i 18A a Barcelona i Cambrils, són un escàndol internacional que en una democràcia normal haurien de generar un daltabaix polític i judicial. Que l’ex comissari s’atreveixi a afirmar que l’atemptat havia de servir per “fer un petit ensurt a Catalunya”, són unes declaracions totalment inacceptables i d’una inhumanitat infinita.

Aquestes revelacions constaten els indicis que, des de fa anys, apuntaven a un atemptat de falsa bandera amb connivència de l’Estat Espanyol i que els mitjans del Règim78 sempre han silenciat. Les cambrilenques i cambrilencs encara guardem a la memòria els fets ocorreguts al nostre municipi i resulta d’una extrema gravetat que les esmentades declaracions no tinguin cap conseqüència. Resulta totalment contradictori que partits amb representació local hagin participat en actes d’homenatge al memorial de Cambrils, i després es neguin a que en el Congrés dels diputats es creï una comissió d’investigació a fi d’aclarir els fets. Per això tornem a reclamar als grups municipals del PSC, Cs i PP, que trenquin la disciplina de partit i es posicionin al costat del poble de Cambrils i de les víctimes. Els nostres representants cambrilencs s’han de posar del costat de la veritat, i si no és així que presentin la dimissió del seu càrrec. Les declaracions en seu judicial d’aquests dies són d’una gravetat extrema, i resulta inacceptable que els nostres representants no vulguin desentenebrar els fets davant de qui no té cap contemplació envers la condició humana.

Per això també continuem reclamant que el Govern de la Generalitat implementi la declaració d’independència de l’octubre de 2017; fets com aquests ens reafirmen en que l’Estat Espanyol és irreformable i, que l’única via per aconseguir una democràcia, és crear la República Catalana.

Visca Catalunya Lliure!!

ANC Cambrils, CDR Cambrils, Àvies i Avis per la Independència, Casal Popular El Polvorí

Comenta aquest article