Informació general

Atemptats

Junts per Cambrils reclama al govern municipal que exigeixi «una investigació transparent i profunda dels atemptats»

En un comunicat emès arran de les declaracions de l'excomissari Villarejo, Junts per Cambrils demana que "els responsables assumeixin les conseqüències d’unes accions tan greus i aberrants"

Per Redacció

Imatge del memorial a l'atemptat a Cambrils, amb flors i reivindicacions, amb motiu del segon aniversari dels atemptats, l'agost de 2019
Imatge del memorial a l'atemptat a Cambrils, amb flors i reivindicacions, amb motiu del segon aniversari dels atemptats, l'agost de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Junts per Cambrils ha emès un comunicat arran de les declaracions fetes ahir, en seu judicial, per part de l'excomissari Villarejo referents a les vinculacions dels atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils i que es van cobrar 16 víctimes mortals a més de molts ferits.

Comunicat de Junts per Cambrils en relació a les declaracions de l’excomissari Villarejo sobre l’atemptat del 17 d’agost de 2017

El dia 17 d’agost de 2017, hores després de l’atac que va tenir lloc a Barcelona, la nostra localitat de Cambrils va patir un segon atemptat terrorista. Van ser hores de neguit, d’incertesa i d’angoixa per a una població com la nostra que, lluny de ser espai de conflicte, és considerada una de les millors destinacions turístiques de la Costa Daurada.

Vam tenir un atac aberrant que no hem oblidat i que, possiblement, ens costarà molt oblidar. És per aquest motiu que exigim saber quina ha sigut la responsabilitat del Centre Nacional d’Intel·ligència en l’atemptat.

Per això expressem la nostra perplexitat davant les declaracions del senyor Villarejo, ahir dia 11 de gener de 2022, on manifestava que va ser “només un ensurt” per fer-nos retrocedir cap el camí a la independència. Mai hauríem pogut imaginar que l’Estat portés a terme una acció d’aquest tipus.

Encara que només són paraules i suposicions, des de Junts per Cambrils exigim una investigació transparent i profunda d’aquests atemptats i demanem a l’alcalde de Cambrils i als regidors del Govern municipal que reclamin al Govern de Madrid una investigació de tots els fets, sense ometre cap detall, i que els responsables assumeixin les conseqüències d’unes accions tan greus i aberrants.

 

Lluïsa Gené

Coordinadora Local de Junts per Cambrils

Comenta aquest article