Informació general

Obres

Es talla la circulació a l'avinguda d'Adelaida per les obres de construcció de la rotonda davant del Molí de les Tres Eres

Des d'ahir i fins el proper 7 de febrer, aproximadament, no es podrà circular per aquest tram de l'avinguda donat que s'han iniciat els treballs de demolició de les voreres i la calçada

Per Redacció

El tall circulatori d'aquest tram de l'avinguda d'Adelaida durarà un mes aproximadament
El tall circulatori d'aquest tram de l'avinguda d'Adelaida durarà un mes aproximadament | Berta Ruiz
Des d'ahir dilluns i fins el 7 de febrer aproximadament estarà tallada la circulació a l'avinguda d'Adelaida, en el tram comprès entre el pont de l'avinguda del Baix Camp i el carrer de Pere Moretó. Es tracta d'un tall de circulació que ja estava previst i programat per aquestes dates, aprofitant que en aquest període de l'any hi ha una menor intensitat circulatòria al municipi. El tall circulatori coincideix amb l'inici d'una nova fase de les obres de construcció de la rotonda a l'antiga N-340, davant del Molí de les Tres Eres. Aquesta fase dels treballs implica la demolició de les voreres, la calçada i anivellar el terreny. Aquests treballs tenen una durada d'un mes aproximadament, en funció de les dificultats que vagin sorgint.
 
La circulació del trànsit rodat es farà per dues rutes alternatives: per la rambla de la Nova Augusta, el carrer del Camí de la Creu i el carrer de Pere Moretó fins tornar a enllaçar a l'avinguda d'Adelaida o bé creuant la riera per l'avinguda del Baix Camp i des d'allà circular per diverses vies alternatives internes com el carrer de Pere III o vies externes com la Ctra. de Montbrió. Quant a la circulació alternativa per al pas de vianants es recomana que es faci per l'altre costat de la riera d'Alforja, és a dir, pel passeig de La Salle. Els vianants també podran passar pel carrer de Pere Moretó i enllaçar amb el Camí de la Creu i el carrer de les Tres Eres.

Construcció d'una rotonda davant del Museu Molí de les Tres Eres

Recordem que, el passat mes de novembre, el Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament va iniciar els treballs previs de les obres d’urbanització parcial de l’avinguda d'Adelaida. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Obras i Hormigones Blanco SL per 118.776 euros (IVA inclòs) i van requerir la signatura d’un conveni amb l'empresa Mercadona, propietària dels terrenys.

Les obres consistiran en la construcció d'una rotonda davant del Museu Molí de les Tres Eres, que enllaça amb el nou pont, i la remodelació de la calçada i la vorera de l’avinguda d'Adelaida. Per una banda, la rotonda per facilitar el gir dels vehicles en la intersecció amb el pont de la Nova Augusta tindrà 13 metres de diàmetre amb un illot central trepitjable. 

Per l’altra, la calçada passarà d’un a dos carrils i aparcament, amb la mateixa secció que hi ha al tram més al nord de l’avinguda d'Adelaida. En aquest tram hi haurà dos passos de vianants, un tocant a la nova rotonda i l’altre en la cruïlla amb el carrer de Pere Moretó. També es pavimentarà la vorera que toca a la riera i es deixarà sense pavimentar l’altre costat, que es construirà conjuntament amb la urbanització del sector PMU-1. A més, s’executarà una nova sortida d’aigües pluvials amb les connexions corresponents cap a la riera d’Alforja, es mantindrà la sortida actual a la cruïlla del nou pont i es farà la preinstal·lació d’un col·lector fins a límit de l’àmbit.

Aspecte actual de les obres a l'avinguda d'Adelaida, aquest matí

 

Comenta aquest article