Informació general

Patrimoni

Plataforma Conservem l'Estació: «El govern municipal té pressa en carregar-se un patrimoni de tots els cambrilencs»

La Plataforma Conservem l'estació de Cambrils ha emès un nou comunicat de premsa amb el què surt al pas "de les presses del govern de l'Ajuntament de Cambrils per enderrocar l'edifici"

Per Redacció

Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren
Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

La Plataforma Conservem l'estació de Cambrils ha emès un nou comunicat de premsa amb el què surt al pas "de les presses del govern de l'Ajuntament de Cambrils per enderrocar l'edifici". Segons ha manifestat la Plataforma, "hem llegit en premsa la pressa del govern per carregar-se un patrimoni de tots els cambrilencs i cambrilenques que té una història de 165 anys i que ha estat l'escenari privilegiat en alguns fets històrics com ara els bombardejos de la Guerra Civil. Un edifici que, a més, recordem als desmemoriats, està inclòs dins de l'Inventari Patrimonial de Catalunya".

Des de la Plataforma Conservem l'estació de Cambrils manifesten que, "respectem les decisions del govern municipal però ens preguntem com és possible que el mateix partit que portava en el seu programa electoral la postura de "Preservarem i donarem usos ciutadans als edificis sense activitat de l'Estació de tren" sigui, ara, el que encapçala el seu enderroc no per la via ràpida sinó per la via 'ultraràpida'". En el comunicat, la plataforma també es pregunta: "com és possible que, fa dos anys, es promogués per part de la cap de llista d'un altre partit que ara també vol enderrocar l'edifici –per la via ultraràpida– un debat entre una quarantena d'estudiants de Batxillerat de Cambrils amb l'eloqüent títol 'Com transformaries l’estació de tren de Cambrils?', inclòs dins de la jornada d'emprenedoria INN Cambrils que es va organitzar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme? En definitiva, es promou el debat i la implicació dels estudiants en un projecte i després es fa exactament el contrari!".

Finalment, la Plataforma critica que, "ara mateix tenim dos partits al govern que, fa poc, apostaven per mantenir l'edifici. I, tenim dos partits a l'oposició que van proposar debatre sobre el tema i fer una consulta a la ciutadania. Què es vol fer al final? No sabem si en aquesta trista situació cal parlar de democràcia de molt baixa qualitat o directament de presa de pèl a la ciutadania".