Societat

Festa de Reis

Il·lusió i molta emoció en el repartiment de paquets de Ses Majestats els Reis de l'Orient

La Festa de Reis va recuperar el repartiment de paquets casa per casa que l'any passat havia quedat suspès a causa de les restriccions de la pandèmia (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

Repartiment de paquets estirant la corda, una de les tradicions del repartiment dels Reis Mags a Cambrils
Repartiment de paquets estirant la corda, una de les tradicions del repartiment dels Reis Mags a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La Festa de Reis a Cambrils es va completar, ahir, amb el tradicional repartiment de paquets casa per casa que l'any passat havia quedat suspès a causa de les restriccions de la pandèmia. Els carrers de Cambrils, de nou, van recuperar aquella màgia tan especial del dia de Reis i amb les imatges tan característiques d'aquest dia; el camió dels paquets, els patges i patgesses anant amunt i avall i els Reis Mags dalt dels vehicles despertant tota la il·lusió dels més petits...i també dels grans. Va ser un matí de retrobament, de recuperar aquesta tradició tan cambrilenca que acosta els Reis Mags a la ciutadania, d'emoció i tot en alguns casos.

Pel que fa al nombre de paquets repartits, va baixar una mica respecte a fa dos anys. Com a dada cal dir que ha augmentat el nombre de paquets repartits a les afores i ha disminuït als barris del centre de la població. De paquets n'hi va haver de tot tipus i de diferents mides i proporcions. A destacar que els Reis Mags van fer entrega, fins i tot, d'un cadell de gos. Un cop acabada la seva feina, els Reis Mags de l'Orient es van acomiadar de Cambrils amb l'esperança que l'any vinent tant la pandèmia com les restriccions que ha comportat ja només siguin un record.