Societat

Festa de Reis

Els heralds reials fan les tradicionals recollides de cartes, a la Vila i al Port, abans de l'arribada dels Reis Mags d'Orient

En totes dues places, els enviats reials van saludar la canalla, van escoltar breument els seus desitjos i van recollir les seves cartes per tal de fer-les arribar als Reis Mags

Per Berta Ruiz

Un moment de la recollida de cartes dels heralds reials, ahir a la tarda, a la plaça de la Vila
Un moment de la recollida de cartes dels heralds reials, ahir a la tarda, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, tant a la plaça de la Vila com a la plaça de Mossèn Joan Batalla, els heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van fer dues recollides de cartes –de forma simultània– per anar avançant feina abans de l'arribada dels Mags a Cambrils, demà dimecres 5 de gener. En totes dues places, els enviats reials van saludar la canalla, van escoltar breument els seus desitjos i van recollir les seves cartes per tal de fer-les arribar als Reis Mags. Nombroses famílies van fer cua per tal que els més petits de la casa poguessin gaudir del moment.

Enguany, s'ha recuperat el format previ a la pandèmia –però mantenint totes les distàncies i mesures de seguretat per la covid-19– ja que l'any passat la recollida va ser diferent. Aleshores es van fer dues jornades de recollida de cartes i es van distribuir per quatre punts del municipi, tant al Port com a la Vila i a l'Eixample Vila. En l'edició de l'any passat es van distribuir bústies perquè la canalla hi deixés les seves cartes i es va limitar molt més la interacció amb els enviats reials.

La Cavalcada, demà, sense arribada per mar

Enguany, no es farà la tradicional arribada dels Reis Mags d'Orient al port –per evitar aglomeracions– i la cavalcada sortirà des del raval de Gràcia, travessarà el pont de la riera d'Alforja i recorrerà tot el passeig la Salle. Després seguirà cap el passeig de les Palmeres i la façana del port. Posteriorment, pujarà per la Rambla de Jaume I cap a l’avinguda dels Països Catalans i arribarà a la plaça de l’Ajuntament on es faran els parlaments i la recollida de les cartes.

Horari de recepció de paquets al magatzem reial

D'altra banda, recordem que la festa de Reis ha patit algunes modificacions a causa de l’evolució que ha experimentat la pandèmia de la covid-19. Una de les més importants és que s’ha limitat l’horari de recepció de paquets al magatzem reial instal·lat al Palau Municipal d’Esports per motius del toc de queda nocturn. Així doncs, la recepció es farà des de les 20.30 hores fins les 00.15 hores per no sobrepassar el límit de l'1 de la matinada que és l’hora fixada en el toc de queda.

Es recupera el repartiment de paquets casa per casa

El colofó de la festa de Reis serà l'endemà dijous, 6 de gener, amb el repartiment de joguets casa per casa, recuperant així aquest tret tan característic de la Festa de Reis a Cambrils i que l’any passat no es va poder fer per motius de la pandèmia. Aquest any, el repartiment començarà pel barri del Pinaret, per la plaça del Pòsit i per les urbanitzacions de Llevant i de Ponent. A les 10 hores, al barri de Nou Cambrils. Serà obligatori l'ús de la mascareta i evitar aglomeracions.

Comenta aquest article

Galeries relacionades