Esports

Futbol

El cambrilenc Estanis Pedrola debuta amb el primer equip del Barça

En el seu debut, amb el número 39 a l'esquena, Estanis Pedrola va poder jugar els últims 10 minuts del temps reglamentari més els 4 minuts del temps de descompte

Per Redacció

Un moment del debut del cambrilenc Estanis Pedrola, ahir, amb el Barça
Un moment del debut del cambrilenc Estanis Pedrola, ahir, amb el Barça | Cedida

El cambrilenc Estanis Pedrola va debutar, ahir, amb el primer equip del Barça en el partit que els blaugranes van disputar contra el Mallorca. El jove, de 18 anys d'edat, van entrar al terreny de joc en el minut 80 de partit en substitució d'Ilias. En el seu debut, amb el número 39 a l'esquena, Estanis Pedrola va poder jugar els últims 10 minuts del temps reglamentari més els 4 minuts del temps de descompte que va afegir l'àrbitre. La seva entrada al partit va coincidir amb un Mallorca que, en els darrers minuts, va pressionar amb més intensitat per aconseguir l'empat. Finalment, el Barça va aconseguir mantenir la seva porteria a zero i endur-se el triomf per la mínima (0 a 1). El debut del jove futbolista cambrilenc ha tingut un gran ressò tant a la premsa esportiva com a les xarxes socials.

El cambrilenc havia estat inclòs en la convocatòria del primer equip donada la gran quantitat de baixes motivades per la covid o per lesions. Xavi va convocar un total de 21 jugadors, 11 dels quals tenen fitxa del primer equip i deu eren del Barça B. De fet, l'entrenador blaugrana cridava, per primera vegada, a quatre jugadors del Barça B, un dels quals va ser l'extrem dret cambrilenc. Els altres tres jugadors del B que s’estrenaven en la convocatòria van ser els defenses Arnau Comes i Mika Mármol i l’interior Lucas de Vega, als que se sumen dos altres jugadors del B, Álvaro Sanz i Guillem Jaime, que ja havien estat convocats amb anterioritat.

Del juvenil a la primera convocatòria amb el primer equip en mig any

La trajectòria del jove Estanis Pedrola, de 18 anys d’edat, al Barça en aquest darrer mig any ha estat meteòrica. El mes de juliol de 2021 fitxava pel Barça procedent de la Fundació Futbol Base Reus. Llavors, amb 17 anys, s'incorporava al club barcelonista per formar part de la plantilla del juvenil A del Barça. Aquest passat mes de novembre, Estanis, amb els 18 anys ja complerts, debutava amb el Barça B equip amb el que ja s’ha estrenat com a golejador.

Anteriorment, el cambrilenc es va formar a la base de l'Espanyol on hi va estar cinc anys, però no va passar el tall per jugar a l'equip juvenil per falta d'alçada. L'estirada va arribar una mica més tard perquè ara mesura 1,85 metres.

Comenta aquest article