Societat

Festa de Reis

Els heralds reials recorren Cambrils per anunciar la imminent arribada dels Reis Mags d'Orient

Inicialment, s'havia previst que l'arribada es fes per mar fins les Escales Reials del Mollet del Rec però, finalment, la comitiva reial va arribar en cavall

Per Berta Ruiz

Un moment de l'arribada dels heralds, ahir al matí, al Port
Un moment de l'arribada dels heralds, ahir al matí, al Port | Berta Ruiz

La festa de Reis va viure, ahir al matí, el seu primer acte. Va ser l'arribada –per via terrestre– dels heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient al Port que, a darrera hora, es va haver de modificar per l'increment de contagis de la pandèmia. De fet, inicialment, s'havia previst que l'arribada es fes per mar fins les Escales Reials del Mollet del Rec però, finalment, la comitiva reial va arribar en cavall i també amb un carruatge fins la façana marítima. L'esclat de diversos coets va anunciar l'arribada dels enviats reials. Un cop al punt d'arribada, els heralds van donar el missatge de la imminent arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient a Cambrils, el proper dimecres 5 de gener. Des del Port van iniciar el recorregut per diferents carrers i places del municipi per fer arribar aquest anunci.

D'altra banda, ahir al matí, per animar l'arribada dels heralds reials es va comptar amb l'actuació del grup de timbalers Nyanyos.

Recollida de cartes, aquesta tarda a la Vila i al Port

La programació de la festa de Reis seguirà aquesta tarda. Avui, a partir de les 18 hores, es faran dues recollides de cartes: una, a la plaça de la Vila i, l'altra, a la plaça de Mossèn Joan Batalla. Com a normes de seguretat hi haurà una única cua on s'haurà de guardar la distància; és obligatori l'ús de mascareta i caldrà evitar aglomeracions.

Cavalcada sense arribada per mar

El dimecres 5 de gener es farà la cavalcada i en aquesta ocasió, com ja es va anunciar fa unes quantes setmanes, els Reis Mags no arribaran per via marítima. La cavalcada recorrerà tot el passeig la Salle des de la vila fins al pont de la desembocadura de la riera d’Alforja, després anirà cap el passeig de les Palmeres i el front marítim del port per pujar per la Rambla de Jaume I i enfilar l’avinguda dels Països Catalans fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, lloc on es faran els parlaments de benvinguda i on els Reis Mags recolliran les cartes dels xiquets i xiquetes.

Repartiment dels regals, el dia 6

El colofó de la festa de Reis serà el dijous 6 de gener amb el repartiment de joguets casa per casa, recuperant així aquest tret tan característic de la Festa de Reis a Cambrils i que l’any passat no es va poder fer per motius de la pandèmia.