Societat

Festa de Reis

L'arribada dels heralds via terrestre i el límit horari en el lliurament de paquets, modificacions de darrera hora de la Festa de Reis

Per motius de la pandèmia els heralds no arribaran, demà, per via marítima i s'ha escurçat l'horari de lliurament de paquets al magatzem reial amb el límit d'1/4 d'1 de la nit

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'arribada dels heralds en la festade Reis de fa dos anys
Imatge de l'arribada dels heralds en la festade Reis de fa dos anys | Berta Ruiz

La festa de reis ha patit unes modificacions de darrera hora a causa de l’evolució que ha experimentat la pandèmia aquest passat mes de desembre. Una de les més importants és que s’ha limitat l’horari de recepció de paquets al magatzem reial instal·lat al Palau Municipal d’Esports per motius del toc de queda nocturn. Així doncs, la recepció es farà des de 2/4 de 9 del vespre fins a ¼ d’1 de la nit per no sobrepassar el límit de l'1 de la matinada que és l’hora fixada en el toc de queda.

Arribada dels heralds per terra

D’altra banda, l’arribada dels heralds al port, demà 2 de gener, no es farà per via marítima. L’AAA la Salle, organitzadora de la Festa de Reis, ha hagut de canviar-ho per indicacions del consistori. Així doncs, el seguici d’heralds arribaran a l’hora prevista, a 2/4 de 12 del matí, al davant de les escales reials del port però ja estaran enfilats dalt dels seus vehicles. Des d’aquest punt els heralds iniciaran el recorregut per carrers i places anunciant la imminent arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient.

La resta d’actes de la festa de Reis es manté igual. El dilluns 3 de gener hi haurà les recollides de cartes a la plaça de la Vila i a la plaça de mossèn Batalla, al port. El dimecres 5 de gener es farà la cavalcada i en aquesta ocasió, com ja es va anunciar fa unes quantes setmanes, els Reis Mags no arribaran per via marítima. La cavalcada recorrerà tot el passeig la Salle des de la vila fins al pont de la desembocadura de la riera d’Alforja, després anirà cap el passeig de les Palmeres i el front marítim del port per pujar per la Rambla de Jaume I i enfilar l’avinguda dels Països Catalans fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, lloc on es faran els parlaments de benvinguda i on els Reis Mags recolliran les cartes dels xiquets i xiquetes.

El colofó de la festa de Reis serà el dijous 6 de gener amb el repartiment de joguets casa per casa, recuperant així aquest tret tan característic de la Festa de Reis a Cambrils i que l’any passat no es va poder fer per motius de la pandèmia.

Comenta aquest article