Esports

Tir olímpic

El Club de Tir Olímpic Cambrils celebra la seva tradicional tirada del pernil

Per Redacció

La prova va tenir lloc ahir al matí a les instal·lacions del club
La prova va tenir lloc ahir al matí a les instal·lacions del club | Cedida

Dins del programa de festes anunciat al calendari oficial del Club de Tir Olímpic Cambrils, ahir diumenge 26 de desembre –festivitat de Sant Esteve–, es va celebrar la tradicional competició de tir del pernil. Després que l'any passat no es pogués organitzar per les restriccions de la pandèmia, enguany, s'ha reprès seguint les normes establertes a l'aire lliure.

A les 9 hores del matí es va iniciar un esmorzar popular per a tots els socis i familiars a base d'un aperitiu, pa amb tomaca, pernil i begudes. La participació va ser de 24 esportistes i els seus familiars. Els premis van constar en: pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat de cal.22 estàndard.; un pernil per al millor 10 de foc central (gruixut calibre); un pernil per al millor 10 en la modalitat d'Armes Històriques (avantcàrrega); un pernil per al millor 10 en la modalitat de Pneumàtica (aire comprimit). Els premis no van ser acumulables. Al final, la resta dels esportistes que van participar i no van aconseguir premi van entrar en el sorteig d'un altre pernil i de 5 premis de consolació.

Es premia el millor 10 de cada diana dins de la modalitat

En la tirada, cada competidor pot competir en les quatre modalitats. Cal ressaltar que aquesta competició és molt popular i depèn de la sort. Es premia el millor 10 de cada diana dins de la modalitat, tenint en compte que si es fa el deu primer ja no es pot continuar competint a la mateixa diana, ja que el segon deu donaria lloc a l'anul·lació de tota la competició i puntuaria el pitjor de tots ells. Així doncs, és curiós veure que un esportista molt bo pot ser que només dispari un tir i resulti ser un deu mal centrat i així s'ha de retirar d'aquesta modalitat sense poder aconseguir el màxim premi i un esportista que normalment no és massa bo competint aconsegueixi entrar el millor deu centrat en qualsevol modalitat emportant-se el premi. En totes les modalitats es pot procedir a disparar un màxim de 20 trets a excepció de les armes històriques que és de 13.

Els vencedors dels premis cadascun van ser: Pedro Antonio Pardo Reche en la modalitat de Pneumàtica (aire comprimit); Carles Guillemat Rocamora en la modalitat d'Armes Històriques (avantcàrrega); Jordi Francesc Balanyà Arbó en la modalitat de Foc Central (gros calibre); Francisco Javier Vernet Medico en la modalitat d'estàndard (calç 22); Jordi Amorós Vidal al sorteig del 5è Pernil.

La resta de tiradors participants van ser: Josep M. López Castellví, Pedro Meca Rafegas, Lluís Llorens Ferré, Rafael García Mestres, Daniel Vidal Romero, Enrique Vidal Bejarano, Anton Callau Costa, Fernando Juan Collado Simón, Rafael Luis Domínguez Val, Luis Miguel Cortezón Vallespí, Pilar Rosa Rogado, Jesús Arribas Garcia, Julián José Martín Corona, Julián Martín Bodington, Montserrat Gené Gras, Santiago Pleguezuelo Castillo, José Escoda Aragonès, Francisco López Garcia i Joan Carreras López.