Informació general

Infraestructures

Adif licita les obres per desmantellar l'antiga via ferroviària entre l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura

El contracte té un pressupost d'1,8 milions d'euros i el termini d'execució és d'un any i afectarà el tram de prop de 29 km que va quedar sense servei des de la posada en marxa del nou traçat

Per ACN

Antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp
Antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp | Lluís Rovira i Barenys

Adif ha licitat les obres per al desmantellament de l'antiga via única entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura. El contracte té un pressupost d'1,8 milions d'euros i el termini d'execució és d'un any. En una nota de premsa, Adif ha destacat que així es complirà amb la Declaració d'Impacte Ambiental, un cop va entrar en funcionament la variant entre Vandellòs i Tarragona del corredor mediterrani. El projecte contempla el desmantellament de la superestructura de la via general en un tram de 28,2 quilòmetres, així com el desmuntatge dels pals de catenària entre Cambrils i Salou que quedaven pendents, i les instal·lacions de seguretat i comunicacions. Recordem que el 13 de gener de 2020, aviat farà dos anys, es va posar en marxa el nou traçat ferroviari entre l'Hospitalet de l'Infant i Vila-seca.

El passat mes d'abril es va adjudicar el projecte

Adif Alta Velocidad va adjudicar el contracte de serveis per a la redacció del projecte de desmantellament de la via única existent entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Port Aventura el passat mes d'abril. El contracte es va adjudicar a la unió temporal d'empreses (UTE), formada por Everis Ingeniería i Inse Rail, por un import de 379.828,49 euros (IVA inclòs).

La Declaració d'Impacte Ambiental que anava associada a la construcció del nou traçat del corredor mediterrani entre Vandellòs i Vila-seca, establia l'obligatorietat de desmantellar tots els elements de la via, l'electrificació i les instal·lacions de seguretat després de la posada en marxa de la variant. En aquest sentit, Adif havia analitzat l'efecte barrera que significava la plataforma al seu pas per les poblacions un cop s'havien desmantellat aquests elements. L'àmbit d'actuació afecta els termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou.

La redacció del projecte constructiu, tal com es va dir en el seu moment, contempla actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació i millora dels drenatges de la plataforma, així com la millora de la permeabilitat del trànsit rodat i de vianants.

Comenta aquest article