Informació general

Vacunació

Salut obre la vacunació de la dosi de record per a la franja de 55 a 59 anys i per a la de 50 a 54 anys

La Regió Sanitària Camp de Tarragona obre un nou punt de vacunació poblacional al Centre MQ de Reus a partir de demà dijous

Per Redacció

S'intensifica la campanya de vacunació amb la tercera dosi de record
S'intensifica la campanya de vacunació amb la tercera dosi de record | Cedida

El Departament de Salut ha obert la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre 55 i 59 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. I, a partir d'avui, s’ampliarà la franja d’edat i ja podran demanar cita les persones de 50 a 54 anys. La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l'hospital a causa de la COVID-19.

Paral·lelament, Salut també prioritza la dosi de record per a les persones de 60 anys o més, perquè és el grup d’edat que pot rebre més complicacions en cas d’infecció. També prioritza la dosi de record als vacunats amb Astrazeneca i de Janssen de qualsevol edat que faci més de tres mesos de la darrera dosi, tal com van avançar ahir en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel.

Cal recordar que els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps. La dosi de record és també la prevenció més efectiva davant la nova variant de l’òmicron.

Es reforça la vacunació amb cita prèvia

Salut continua demanant a la població que demani hora per vacunar-se a través del portal vacunacovidsalut.cat. A partir d’ara, ja no s’oferten punts de vacunació sense cita prèvia, perquè amb l’ampliació dels col·lectius a rebre la dosi de record, és més necessari poder organitzar l’operativa. A més, hi ha prou disponibles per poder agafar cita prèvia.

L’Apunt

S'obre un nou punt de vacunació poblacional al centre MQ de Reus

La Regió Sanitària Camp de Tarragona obrirà a partir de demà dijous, 23 de desembre, un nou punt de vacunació poblacional a Reus. El nou punt serà el Centre MQ Reus, antiga Clínica Fàbregas, al carrer de Gaudí número 3.

En aquest punt de vacunació s’administraran únicament terceres dosis de record per tal de reforçar l’estratègia de vacunació del Departament de Salut. Aquesta setmana obrirà demà dijous 23 de desembre i el divendres 24 de les 8 a les 14 hores. El nou espai comptarà amb dos punt d’inoculació i una capacitat diària de 300 dosis. Per tal d’accedir a les cites del Centre MQ ja es pot fer a través del web vacunacovid.cat.

Comenta aquest article