Cultura

Exposició

Els colors i la fauna del delta de l'Ebre en l'exposició Lo Delta 4.30, de José Antonio Sartorio, a la torre del Port

Aquest passat dissabte al matí es va inaugurar l'exposició que es podrà visitar fins el proper 3 d'abril de 2022

Per Lluís Rovira i Barenys

José Antonio Sartorio al costat del cartell de l'exposició i una de les seves fotografies
José Antonio Sartorio al costat del cartell de l'exposició i una de les seves fotografies | Lluís Rovira i Barenys

La Torre del Port va acollir, aquest passat dissabte al matí, la inauguració de l'exposició "Lo Delta 4.30" de José Antonio Sartorio. Es tracta d'una exposició principalment fotogràfica però que també mostra un audiovisual fet pel mateix autor i va acompanyat d'uns poemes de diferents autors. Les imatges del Delta de l'Ebre i la seva fauna en són els principals protagonistes. Tot plegat ofert a través dels ulls del fotògraf que n'ha fet un recull exhaustiu des de fa 30 anys i amb aquesta exposició n'ha volgut destacar la bellesa dels colors que ofereix aquest paisatge únic amb fotos fetes amb diferents tècniques, alguna de les quals semblen més un quadre impressionista que una pròpia foto.

José Antonio Sartorio és naturalista, fotògraf, viatger i empresari turístic. És soci de SEO-BIRD LIFE, AEFONA, SCFN i accionista de RIET VELL i creador de l’espai d’art fotogràfic www.artslow.photo. El mateix Sartorio va explicar d'on ve el nom de l'exposició Lo Delta 4.30, "els dígits 4.30 fan referència a l'hora en la que em llevo a Barcelona i surto d'allí per arribar al delta de l'Ebre a primera hora del matí i poder fer fotos". Sartorio es va definir com un entusiasta dels paisatges i colors que ofereix el delta de l'Ebre i va explicar que ha viatjat a molts llocs del món però el que ofereix el Delta és gairebé únic, "hi ha moments de llum que només els he vist a l'Àrtic", va dir. L'exposició arriba a Cambrils de la mà del Museu de les Terres de l'Ebre i es podrà visitar a la Torre del Port fins el proper 3 d'abril de 2022. La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein, acompanyat dels regidors David Chatelain i Cinta Ballesté; així com del tècnic del Museu de les Terres de l'Ebre Pere Luque i del director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí.

La inauguració de l'exposició es va fer aquest passat dissabte al matí a la torre del Port / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article