Esports

Rem

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils aconsegueix dos ors, quatre plates i un bronze al campionat de Catalunya de llagut català

Per Redacció

Imatge d'una de les regates disputades a Tarragona, el passat diumenge
Imatge d'una de les regates disputades a Tarragona, el passat diumenge | Cedida

El passat diumenge 12 de desembre es va disputar el Campionat de Catalunya de Llagut català a la Marina Port Tarraco de Tarragona, en la què els Vogadors s’hi van presentar amb set tripulacions. El campionat, que inicialment s’havia de disputar a finals del mes de juliol però que va ser suspès pel mal estat del camp de regates, es va reprogramar per aquest mes de desembre, fet que ha provocat que alguns clubs no hi participessin i d’altres, no arribessin amb la preparació necessària per a poder fer-ho com caldria atès que la majoria de clubs es troben en plena pretemporada.

En aquesta ocasió, donada l’excepcionalitat del Campionat es va organitzar en una única jornada de manera que a la majoria de categories es van disputar mànegues classificatòries i finals, i en les categories amb menys participació, finals directes.

La jornada que va estar marcada pel bon temps i el bon estat de la mar, es va iniciar amb una mica de retard degut a que hi havia algunes boies del camp de regates que no estaven ben alineades, cosa que es va anar repetint durant la disputa de les diferents mànegues i es va haver d’anar ajustant de forma repetida.

Pel que fa als resultats obtinguts van ser els següents:

L’Escola de Rem de Vent d’Estrop que aconsegueix un or i tres plates

Les tripulacions de l'Escola de Rem de Vent d'Estrop va aconseguir un or i tres plates. En categoria infantil, els més petits del club, amb molts novells a la tripulació, van aconseguir la segona posició, i per tant, la medalla de plata.

En categoria cadet, la tripulació femenina va entrar per darrera de Nàutic Flix, i per tant, també plata per les noies.

A la categoria juvenil, els Vogadors s’hi van presentar amb dues tripulacions, una masculina i una mixta, i van aconseguir la primera i segona posició, per tant, or i plata pels blaus.

Bon resultat també per les categories d’adults

A les categories dels adults, es van fer mànegues classificatòries i finals, i els Vogadors van poder classificar tot els bots a les finals A, les que permeten lluitar per les places 1 a 4.

Així, a la categoria Veterà femení, les noies van classificar-se a l’imposar-se a la seva mànega classificatòria, i un cop a la final, van entrar en tercera posició, per darrera de Rem Arenys i RCN Tarragona, fent-se amb el bronze.

A la categoria Veterà masculí els Vogadors van aconseguir l’or a l’imposar-se a la final amb autoritat a AVBM Vogadors de Torredembarra, Rem Cambrils i Rem Arenys després de poder classificar-se per a la final havent fet el segon millor temps de les classificatòries.

Finalment, en categoria absolut masculí, després d’haver aconseguit el tercer millor temps a les mànegues classificatòries, van poder guanyar una posició, i per tant, la plata, a la final, per darrera de Nàutic Flix i guanyant a Rem Badalona i Rem Cambrils.

Després del Campionat de Catalunya es dona ja per acabada la temporada 2021 i es continua amb la preparació de la temporada 2022 que s’iniciarà al gener ja en la modalitat de Llaüt mediterrani.